O cronică completă a căderii lui Mario Batali

Prima frază de acuzații

Mario Batali and Carla Hall on

Getty Images

11 decembrie 2017 – Eater publică o investigație cuprinzătoare, incluzând patru acuzații ale femeilor împotriva bucatarului. Articolul descrie presupusa hărțuire sexuală a angajaților și a colegilor bucătari în decursul a două decenii. În acel moment, Batali era încă co-găzduit Chew, dar articolul a confirmat că ABC ia cerut să iasă din spectacol înainte de publicația lui Eater. El a emis o declarație site-ului spunând că afirmațiile “se potrivesc” cu comportamentul său trecut.

Apelul său a continuat: “Acest comportament a fost greșit și nu există scuze. Îmi asum totală responsabilitate și îmi pare rău pentru orice durere, umilință sau disconfort pe care l-am provocat colegilor, angajaților, clienților, prietenilor și familiei mele”.

Alți bucătari renumiți nu sunt surprinși de știri

imagine

Getty Images

11 decembrie 2017 – bucătarul Tom Colicchio răspunde la articolul lui Anthony Bourdain “Este Batali și e rău”, după articolul Eater, pentru a spune “și nimeni nu ar trebui să fie surprins”. Baiatul lui Bourdain, Asia Argento, este una dintre zecile de femei care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de agresiunea sexuală.

Rețeaua alimentară suspendă reîncărcarea lui Batali

imagine

Melanie Dunea

11 decembrie 2017 – Rețeaua de alimente îngheață imediat ordinea de șase episoade din Molto Mario. Per Eater, spectacolul a fost deja filmat și a fost pus în aer în 2018.

Mai multe femei vin înainte

imagine

Getty Images

12 decembrie 2017 – A doua zi, Washington Post publică alte acuzații împotriva lui Batali – în acest moment, sunt nouă femei care au venit împotriva lui. Grupul său de restaurante confirmă că se îndepărtează de toate operațiunile de zi cu zi, deși menține legături financiare.

Batali a dat oa doua scuză la lucrare, explicând: “Îmi asum totală responsabilitate pentru acțiunile mele deplorabile și îmi pare foarte rău pentru orice durere, umilință sau durere pe care le-am provocat”.

Semnificațiile sexuale de asalt se sparg

imagine

Getty Images

20 mai 2018 – Pe un episod din 60 de minute, Anderson Cooper vorbește unui grup de foști angajați ai familiei Batali, care pretind că a hărțuit, a asaltat și ia înspăimântat. Batali ar fi asasinat cel puțin două femei în timp ce erau inconștiente, dintre care unul spune că a fost trimisă la Divizia specială a victimelor din cadrul Departamentului de Poliție din New York după petrecerea din 2005 în care a avut loc abuzul (femeia a refuzat să depună un raport de poliție). În noaptea aceea, NYPD a confirmat că investighează reclamațiile împotriva lui Batali.

Mario Batali a emis apoi o declarație care a spus: “Neagă vehement afirmația că am atacat sexual această femeie”.

Vor apărea zvonuri despre oa doua investigație penală

Mario Batali

Getty Images

21 mai 2018 – A doua zi după 60 de minute interviuri, New York Times raportează că poliția a investigat oa doua plângere împotriva lui Batali, aceasta din partea unei femei a cărei poveste nu fusese încă raportată. Ea susține că Batali a drogat și a violat-o la restaurantul său Babbo în 2004.

Batali a afirmat că “în mod vehement [neagă]” afirmațiile potrivit cărora sa angajat într-un sex nonconsensual.

Femeile non-profit refuză donarea lui Batali

imagine

Getty Images

22 mai 2018 – The Următor → zi, TMZ raportează că, deși mariobatalisauces.com a anunțat după ce primele acuzații împotriva lui Batali au arătat că donau veniturile lor femeilor angajate, organizația femeilor, “nu a primit niciun ban pentru că nici o înțelegere nu a fost vreodată lovită”.

De fapt, grupul a spus într-o declarație că “această donație nu a avansat, deoarece distribuitorii nu doreau să se asocieze cu Batali și au scos produsul din rafturile lor”.

Batali este înlăturat de la compania sa în totalitate

Joe Bastianich and Mario Batali at Eataly.

Getty Images

22 mai 2018 – Grupul Hospitality din Batali și Bastianich confirmă, de asemenea, că încheie toate legăturile cu Batali într-o declarație, spunând că “negociază în mod activ cu dl Batali pentru a-și cumpăra interesele în restaurante”. El va fi eliminat complet de companie până la 1 iulie.

Urmăriți Delish pe Instagram.

Inchiderea restaurantului începe

imagine

Getty Images

25 mai 2018 – Joe Bastianich confirmă că trei restaurante din Batali se vor închide pe 27 iulie. Restaurantele – Carnevino Italian Steakhouse, B & B Ristorante și Otto Enoteca e Pizzeria – sunt situate pe Las Vegas Strip. “Aceste restaurante au continuat să reușească și sunt un omagiu pentru fiecare dintre voi care lucrează în ele și aduce experiențe culinare excelente oaspeților noștri”, a scris el. “Din păcate, partenerul nostru din aceste restaurante, Las Vegas Sands Corp., a decis să pună capăt relației noastre”.

Mai multe femei vin să-l acuze să-i acuze

imagine

Getty Images

O nouă investigație Eater publică conturile a șapte femei suplimentare care susțin că Batali le-a atins fără consimțământul lor. Eater a publicat, de asemenea, clipuri video de la două dintre femeile care au prezentat întâlnirile cu Batali. El a refuzat să comenteze pentru piesă.

Добавить комментарий

*

19 + = 28