Turcoaz cu glazură de caise cu gresie proaspătă de ierburi

Culoarea superbă a mahonului din această curcan prăjită provine dintr-un glazură de gem de caise infuzate cu lămâie.

Yield-urile:

12

Timpul total:

4

ore

0

min

ingrediente
Curcan:
1
curcan proaspăt
1 lingura.
ulei de rapita
kosher sare și piper proaspăt măcinat
1
lămâie
6
cățel de usturoi
6
crengi mari de cimbru
4
mari sprigs de rozmarin
4
sprigs mari Sage
1
frunza de dafin
Glazură:
3/4 c.
gem de caise
1 1/2 linguri.
suc de lămâie proaspătă
2 lingurițe.
grâu de lamaie
1 1/2 linguri.
toiagul mărunțit
kosher sare și piper proaspăt măcinat
Gravy:
3 c.
material de curcan
4 linguri.
unt nesarat
1/4 c.
făină generală
2 linguri.
pătrunjel tocat
1 lingura.
toiagul mărunțit
1 linguriță.
tocat cimbrul
kosher sare și piper proaspăt măcinat
Directii
  1. Pentru a face curcan: Preîncălziți cuptorul la 350 de grade. Îndepărtați curcanul din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de frigere. Pat de curcan se usucă și se pune pe un suport în formă de V într-o tigaie mare de prăjire. Curgeți curcanul cu ulei și sezonați-l în interior și în afară cu sare și piper. Cavitatea de bucăți cu jumătăți de lamaie, usturoi zdrobit, cimbru, rozmarin, salvie și frunze de dafin. Roșii de curcan aproximativ 2 1/2 ore, până la aur peste tot și un instantaneu-citit termometru introdus între picior și coapsă registre 165 de grade.
  2. Între timp, pentru a face glazura: Într-un castron mic, amestecați gem de caise, suc de lămâie, coaja de lamaie și salvie și se servește cu sare și piper. Gelul cu microunde până se diluează ușor, aproximativ 20 de secunde.
  3. Puneți curcanul cu o jumătate de glazură și frigeți aproximativ 15 minute, până când pielea este de culoare mahon. Se curăță curcanul cu glazură rămasă și se coacă circa 15 minute mai mult până când pielea este mahon de adâncime și un termometru citit instantaneu introdus între registrul piciorului și coapsă la 175 de grade. Se curăță curcanul pentru a scurge toate sucurile din cavitate în tigaie. Transferați curcanul într-o placă de sculptură și lăsați restul 45 de minute.
  4. Pentru a face sosul: Grăsimi grase din picături în tigaie. Setați tava de prăjire peste căldura ridicată și aduceți-o la fierbere. Adăugați cartofi de curcan și gătiți 2 minute, răzuindu-vă bucățele rumenite din partea inferioară a tigaiei.
  5. Într-o cratiță medie, topiți untul. Adăugați făină și gatiți-o peste căldură moderată până la netezire, aproximativ 2 minute. Strângeți 3 1/2 cesti de lichid în tava de prăjire în cratiță și amestecați cu amestec. Aduceți sosul la fiert și gătiți peste căldură moderat scăzută, amestecând ocazional, până ce se îngroațe ușor, aproximativ 5 minute. Se amestecă patrunjelul, salvie și cimbru și se servește cu sare și piper. Se toarnă sosul într-un mic șanț. Se curata curcanul si se serveste cu sos.

Din Food and Wine November Recipes

Frances Janisch