Stilul japonez “Carne și cartofi”

Aceasta reteta se bazeaza pe o farfurie japoneza populara numita nikujaga (niku inseamna “carne”, jaga inseamna “cartof”), pe care mama lui Kathy o faca deseori cand crestea. Este gătit acasă la cele mai bune, felul de mâncare pe care doriți să-l mâncați când sunteți obosit sau într-un funky sau sub vreme.

Spre deosebire de America, mâncărurile de coacere din Japonia tind să fie foarte ușoare și să conțină doar o cantitate mică de lichid, care este mai mult un bulion aromat decât un “sos”. Ca cele mai multe feluri de carne, totuși, se reîncălzește și gusturile și mai bine atunci când aromele au avut timp să se amestece, deci nu ezitați să o faceți în avans sau să dublați rețeta pentru a vă asigura resturile. Este, de asemenea, un fel de mâncare bună pentru nopți când oamenii vor mânca cina în momente diferite; lăsați-o pe spatele sobei și lăsați-o acolo când este nevoie. Serviți cu orez aburit, dacă doriți.

Din: Keepers © 2013 de Kathy Brennan & Caroline Campion Cumpărați cartea

Yield-urile:

4

ingrediente
2 linguri.
ulei vegetal
3/4 lb.
Carne de vită
1
ceapa galbena
1
morcov mare
1 1/2 linguri.
ghimbir proaspat decojit toc
1/4 c.
vin alb sec
1 1/2 lb.
cartofi
2 linguri.
ambalat zahăr brun deschis
1 c.
supă de pui cu conținut scăzut de sodiu
1/2 c.
apă
1/4 c.
sos de soia
sare
2
scallions, tăiate subțire pe diagonală (opțional)
Directii
  1. Într-o cratiță medie, uleiul de căldură se încălzește la temperatură medie până când se stinge. Adăugați carne de vită și gătiți, amestecând adesea și spărgând carnea, până când nu mai este roz, aproximativ 2 minute. Adăugați ceapa, morcovii și ghimbirul și gătiți, amestecând adesea, timp de aproximativ 2 minute.
  2. Adăugați vin și fierbeți rapid, răzuindu-i orice bucăți caramelizate din fundul tăvii, până aproape că s-au evaporat. Adăugați cartofi, zahăr brun, bulion, apă și sos de soia și amestecați pentru a le combina. (Lichidul nu va acoperi destul de solidele.) Aduceți la fierbere, apoi reduceți căldura și fierbeți, acoperiți parțial și amestecând ocazional, până când cartofii și morcovii sunt fragedi, aproximativ 30 de minute. Verificați condimentele, adăugând sare dacă este necesar. Serviți cald sau cald, presărat cu scalioane, dacă doriți.

    Căutați mai multe opțiuni pentru cină? Uită-te la noi carne de porc rețete chop, rețete de pui, și cartofi retete.

imagine

Christopher Testani