Piele de Pecan Pie

Nimeni – și nu înseamnă nimeni – este prea plin de curcan pentru a mânca una (sau două … sau șase) din aceste trufe irezistibile, realizate prin stratificarea ganachei de ciocolată neagră și a plăcintei de pecan în cutii de copt miniatural.

Yield-urile:

12

ingrediente
1/4 lb.
bittersweet ciocolată
1/2 c.
cremă
2 linguri.
cremă
3/4 c.
tocani mărunțiți fin
1/4 c.
ușor de sirop de porumb
1/4 c.
zahăr
2 linguri.
unt nesarat
sare
2 linguri.
smantana
2 linguri.
bourbon sau whisky
1/4 de linguriță.
extract de vanilie
12
Pecan jumătăți
Directii
  1. Linia de conservare cu 12 cani de minimuffin cu cutii mini de copt; pus deoparte. Așezați ciocolata într-un castron mediu. Aduceți cremă la fierbere într-o cratiță mică și toarnă imediat peste ciocolată. Se lasă amestecul să stea pentru 1 minut, înainte de a fi amestecat cu o măturică pentru a topi ciocolata și pentru a forma o ganache netedă. Evitați amestecarea prea viguros (nu ar trebui să bule). Umpleți fiecare ceașcă de brioșă cu 2 lingurițe de ganache și atingeți ușor blatul pentru a permite ca ciocolata să se răspândească. Setați ganache rămas deoparte într-un loc cald (pe partea de sus a aragazului), până când este gata de utilizare. Se răcește în frigider până la fermitate, aproximativ 15 minute.
  2. Între timp, aduceți pecanii, siropul de porumb, zahărul, untul, sarea și smântânatul greu într-o fierbere într-o tigaie medie, la foc mediu; fierbeți 5 minute. Se îndepărtează din căldură și se amestecă în bourbon și vanilie. Se lasă să se răcească puțin înainte de lingurarea a două lingurițe de amestec în toate cupele de brioșă, urmată de o linguriță de ganache rămase. Garniți fiecare câte o jumătate de pecan. Se răcește în frigider până se fixează (aproximativ 1 oră), apoi se servește. A se păstra la frigider timp de până la 5 zile.

imagine

Anna Williams