Paletele de spanac palestiniene

Spanacul umplându-le în acestea fatayer, inspirată de o rețetă de la brutarul Maha Ziadeh, născută în Palestina, nu este aromatizată cu feta, așa cum se întâmplă în cele mai comune plăcinte de spanac grecești. În schimb, este înțepată de lămâie și sumac, un condiment din Orientul Mijlociu. Ziadeh formează plăcintele într-un triunghi, dar forma de jumătate de lună aici este mai simplu de făcut.

Yield-urile:

1

Timpul total:

2

ore

0

min

ingrediente
1 c.
făină generală
2 linguri.
făină generală
1/2 c.
făină de grâu integral
1/2 linguriță.
drojdia uscată activă
c.
apă călduță
sare
1/4 c.
ulei de măsline extra virgin
2 linguri.
ulei de măsline extra virgin
1
ceapa medie
1 lingura.
teren sumac (a se vedea sfaturi și tehnici)
2 lingurițe.
suc de lămâie proaspătă
Ardei proaspăt măcinat
2
pachet de spanac înghețat
1
ou mare
Directii
  1. În castron de un mixer electric în picioare dotat cu cârligul aluat, combina 1 ceasca plus 2 linguri de faina cu întreaga făină de grâu, drojdie, apă, sare 1/2 linguriță și 3 linguri de ulei de măsline. Se amestecă la viteză medie până se formează un aluat moale și suplu, aproximativ 10 minute. Folosind mâinile cu ulei, transferați aluatul într-un castron cu ulei. Acoperiți cu folie de plastic și lăsați aluatul să stea într-un loc fără pescaj până se ridică puțin, aproximativ 1 oră.
  2. Între timp, într-o tigaie mare, încălzi restul de 3 linguri de ulei de măsline. Adăugați ceapa tăiată și gătiți peste căldură moderată până când se înmoaie, aproximativ 7 minute. Adăugați sucul de sumac și de lămâie și se servește cu sare și piper. Se amestecă spanacul și se lasă să se răcească complet.
  3. Preîncălziți cuptorul la 450 ° F și foile de copt de linie 2 cu hârtie de pergament. Împărțiți aluatul în 10 bucăți. Formați fiecare bucată de aluat într-o minge, praf cu făină și lăsați să stea timp de 10 minute.
  4. Pe o suprafață ușor frecat, rotiți fiecare minge de aluat într-o rundă de 5 inci. Răspândiți spanacul de umplutură peste jumătate din fiecare rundă, lăsând o margine de 1/2 inch. Periați jantele cu apă și aliniați aluatul pentru a închide umplutura; prindeți marginile să se sigileze.
  5. Transferați plăcile de spanac pe foile de coacere pregătite și periați vârfurile cu oul bătut. Coaceți plăcintele timp de aproximativ 18 minute sau până când se auronează; deplasați tigaia de sus în jos și din față înapoi la jumătate prin coacere. Transferați plăcile de spanac pe o tavă și serviți cald sau la temperatura camerei.

imagine

Zubin Shroff

Добавить комментарий

*

− 1 = 4