Lemon-Ginger Bundt Cake

Verse citrus en gekristalliseerde gember fonkelen deze boterachtige, dichte cake. Een stof van banketbakkerssuiker maakt de presentatie af.

opbrengsten:

12

Voorbereidingstijd:

0

uur

20

mins

Totale tijd:

1

uur

20

mins

ingrediënten
1 c.
ongezouten boter
3 c.
meel voor alle doeleinden (gepeperd en geëgaliseerd)
2 eetlepels.
fijn geraspte citroenschil
c.
vers citroensap
c.
fijngehakte gekristalliseerde gember
1 theelepel.
zuiveringszout
1 theelepel.
zout
2 1/2 c.
kristalsuiker
6
grote eieren
1 c.
zure room
banketbakkerssuiker
Routebeschrijving
  1. Verwarm de oven voor op 350 graden C. Boter en bloem een ​​standaard 12-cup bundt pan. Klop in een middelgrote kom meel, citroenschil, gember, bakpoeder en zout; opzij zetten.
  2. Gebruik een elektrische mixer om boter en kristalsuiker op middelhoog tot licht en luchtig te kloppen, 4 tot 5 minuten. Eieren één voor één toevoegen, goed kloppen na elke toevoeging; mix in citroensap.
  3. Meng met de mixer op laag, afwisselend bloemmengsel in drie delen en zure room in twee, begin en eind met bloemmengsel; mix gewoon tot opgenomen (niet overmixen). Schep het beslag in de voorbereide pan en strijk de bovenkant glad met een rubberen spatel. Druk stevig op de pan op een werkoppervlak om het beslag te egaliseren.
  4. Bak tot een tandenstoker die in het midden van de cake is gestoken, schoon uitkomt, 55 à 60 minuten (als cake te snel bruin wordt, tent losjes met aluminiumfolie). Laat de cake 30 minuten in de pan afkoelen en draai vervolgens op een rek om volledig af te koelen. (Om cake op te slaan, wikkel het in plastic en bewaar het op kamertemperatuur, tot 3 dagen.) Stof met suiker van banketbakkers voor het opdienen.

    Op zoek naar meer dessertideeën? Bekijk onze zelfgemaakte recepten voor chocoladekoekjes, recepten met appeltaart, en chocoladetaart recepten.

Lemon-Ginger Bundt Cake

Met dank aan Martha Stewart Living Omnimedia

Добавить комментарий

*

30 − 25 =