Cum să fierbeți ouăle perfecte, de fiecare dată

Nimic nu bate un ou perfect fiert, dar fără să sacrifice un ou și să-l deschidă, poate fi dificil să știm când acesta este perfect gătit. Fii sigur ca avem cateva trucuri pentru a obtine acea textura perfect moale sau fierbinte.

1. Începeți cu ouă vechi

Ar putea suna ciudat, dar ouăle vechi se coacă mai ușor, astfel încât să nu riscați să rupeți albii.

2. Aduceți-l la fierbere

Indiferent de caracterul pe care îl urmați, acest pas este același: plasați ouăle într-o oală mare și umpleți-l cu apă. Aduceți apa la fierbere la foc mediu, apoi opriți căldura și acoperiți-o cu un capac.

3. Setați cronometrul

Acesta este cel mai important pas! Dacă sunteți în căutarea unor ouă fierte, setați cronometrul exact 7 minute. Daca vrei oua fierte tari, setat pentru 11 minute. (Suntem serioși atunci când spunem că fiecare secundă contează, astfel încât să nu neglijezi ouăle pentru încă un minut de lucruri străine.) În timp ce timerul se îndreaptă, pregătește un castron mare de gheață. (Încredere-ne, fă-o acum.)

4. Scuze

De îndată ce timerul se stinge, transferați ouăle în apă de gheață. Șocarea ouălor împiedică procesul de gătit; ei trebuie doar să stea acolo pentru un minut sau două.

5. Desprindeți-vă

Deoarece ați folosit ouă mai vechi (amintiți-vă, pasul 1, băieți ?!), curățarea ouălor va fi o briză.

Urmăriți Delish pe Instagram.

Yield-urile:

12

Timp de pregatire:

0

ore

5

min

Timpul total:

0

ore

20

min

ingrediente
12
oua mari
apă
Directii
  1. Puneți ouăle într-o oală mare și acoperiți cu un centimetru de apă rece. Așezați oala pe sobă și aduceți la fierbere. Închideți instantaneu căldura și acoperiți vasul. Lăsați să stea pentru 11 minute.
  2. Scoateți din tigaie și dune în apă cu gheață. Peel și servi.

imagine

Ethan Calabrese

COMANDĂ ÎN AVANS ACUM Delish Cookbook, amazon.ca

Добавить комментарий

*

+ 84 = 92