Пецан Пита Тартуфи

Нико – и ми мислимо нико – је превише пун ћуретине да једу једну (или два … или шест) ових неодољивих тартуфа, направљених постављањем тамних чоколадних ганача и пецаног пита испуњавајући минијатурне печенице.

Принос:

12

Састојци
1/4 лб.
горчана чоколада
1/2 ц.
крем
2 тбсп.
крем
3/4 ц.
фино исецкане пекане
1/4 ц.
светло кукурузни сируп
1/4 ц.
шећер
2 тбсп.
неслани путер
со
2 тбсп.
милерам
2 тбсп.
боурбон или виски
1/4 тсп.
екстракта ваниле
12
Пецан половина
Упутства
  1. Линију лимена канта од 12 кава са мини печеницама за печење; издвојено. Ставите чоколаду у средњу посуду. Помешајте крему на кључ у малом тепиху и одмах сипајте преко чоколаде. Пустите мешавину да се сједи 1 минут пре мешања са вибрирањем да се истопи чоколадом и створи гладак ганацхе. Избегавајте мешање превише енергично (не би требало да се меша). Напуните сваку муффин чашу са 2 кашичице ганацхе и лагано додирните лименку како бисте омогућили ширење чоколаде. Поставите преостали ганацхе на страну на топлом месту (на врху пећи) док не будете спремни за употребу. Обрати хладњак у замрзивачу до чврстог, око 15 минута.
  2. У међувремену, доносите ситан пекан, сируп кукуруза, шећер, маслац, сол и тешка крема до врућине у средњој понори на средњој топлоти; кувати 5 минута. Уклоните са врућине и мешајте у боурбону и ванилу. Нека се расхлажи мало пре него што се 2 жличице смеше умеша у све муффин шоље, након чега следи 1 кашика преостале ганацхе. Свака гарнитура има пола пецана. Хладите у фрижидеру док не поставите (око 1 сат), а затим служи. Чувати у фрижидеру до 5 дана.

слика

Анна Виллиамс