Zabaglione met aardbeien

Hier serveren we de zabaglione heet als het net is gemaakt, maar als je het gerecht van tevoren wilt bereiden, meng de zabaglione met slagroom en koel het in zoals beschreven in de eerste variatie hieronder.

opbrengsten:

4

ingrediënten
8
grote eierdooiers
3/4 c.
droge Marsala
1/2 c.
suiker
1
snuif aardbeien
Routebeschrijving
  1. Doe de eierdooiers, de marsala en dan de suiker in een grote roestvrijstalen kom. Zet de kom op een grote pan gevuld met 1 inch nauwelijks sudderend water. Gebruik een draagbare elektrische mixer op lage snelheid of een garde, klop het eigeelmengsel tot het heet is en het mengsel vormt een lint wanneer de kloppers worden opgetild, 5 tot 8 minuten. Bak de basilicum niet te lang, anders zal het scheen.
  2. Doe de aardbeien in een steel met steeltjes of in kommen. Werk af met de hete zabaglione en serveer het dessert onmiddellijk of bewaar het voor maximaal een uur.
  3. variaties:
    Voor een zabaglione die tot zes uur in de koelkast kan worden bewaard, voeg slagroom toe. Klop een halve kop zware slagroom totdat het stevige pieken bevat. Als de zabaglione klaar is, haal je de kom van het vuur en blijf kloppen tot hij is afgekoeld. Vouw de afgekoelde zabaglione in de slagroom. Zet de aardbeien in kommen, bedek met de zabaglione en koel ze in.
    Vervang de bosbessen, frambozen of in plakjes gesneden perziken voor de aardbeien.
  4. Test-keukentip: Wat u nodig hebt om zabaglione te maken, is in feite een dubbele ketel die breed genoeg is om plaats te bieden aan een elektrische mixer. Dit is eenvoudig te monteren met een hittebestendige bak die over een pan wordt geplaatst.

beeld

Melanie Acevedo

Добавить комментарий

*

+ 79 = 81