Tarte tatin

Wees voorbereid op een beetje werk als je dit sensationele dessert gaat maken. Gouden heerlijke appels zijn de beste appels om te gebruiken, Granny Smith de op één na beste.

Van: Delish Cooking School © 2012 door Hearst Communications, Inc. Koop het boek nu!

Cal / Serv:
445
opbrengsten:

8

Totale tijd:

1

uur

30

mins

ingrediënten
Vulling
7 el.
ongezouten boter
6
grote appels
1 c.
licht bruine suiker
2 eetlepels.
citroensap
Gebakje
1 c.
bloem voor alle doeleinden
2 eetlepels.
superfijne suiker
5 el.
koude ongezouten boter
2 eetlepels.
zure room
Routebeschrijving
  1. Smelt boter in grote zware koekenpan; voeg appels toe, strooi gelijkmatig met suiker en sap. Bak, onbedekt, op laag vuur, ongeveer 40 minuten, draai appels terwijl ze karamelliseren.
  2. Maak intussen gebak. Verwerk bloem, suiker, boter en zure room totdat de ingrediënten bij elkaar komen. Kneed op met bloem bestoven oppervlak tot een gladde massa. dekken; 30 minuten koelen.
  3. Verwarm de oven voor op 400 graden F of 375 graden F, geforceerd geforceerd.
  4. Plaats de appels met de afgeronde zijden naar beneden in een 9-inch taartvorm, stevig inpakkend om er zeker van te zijn dat er geen openingen zijn; besprenkel met 1 eetlepel van de karamel in de pan. Reserveer de resterende karamel.
  5. Rol het deeg tussen de vellen perkament tot het voldoende is om appels te bedekken. Trek een vel bakpapier weg; snij gebak om het gerecht te passen. Verwijder het resterende papier. Leg het deeg voorzichtig op hete appels; stop het deeg rond appels.
  6. Bak tarte tatin ongeveer 30 minuten of tot het gebakje bruin is. Draai voorzichtig naar de serveerschaal, met de appel naar boven; besprenkel de appel met opgewarmde gereserveerde karamel.

    Bekijk nuttige foto’s van enkele van de bovenstaande stappen hier.

tarte Tatin

Louise Lister