Tamales met zwarte bonen

Deze boon-gevulde tamale recept uit Pre-Columbian Mexico is op smaak gebracht met epazote, een kenmerkende, doordringende Mexicaanse kruid dat geen exacte moderne vervanger heeft, maar kan worden vergeleken met Cilantro of een mix van bonenkruid en peterselie.

Recept met dank aan Cathy Kaufman, voorzitter van de Culinary Historians of New York.

opbrengsten:

1

ingrediënten
Black Bean Filling:
2 c.
zwarte bonen
6
teentje knoflook
1/2 theel.
gedroogd chilipoeder
2
guajillo pepers
2
chipotle pepers
c.
gedroogde epazote
1 eetl.
zout
1
tomatillos
Tamale deeg:
4 c.
masa harina
1 theelepel.
zout
2 c.
warm water
15
maïs kaf
Routebeschrijving
  1. Maak de vulling: Plaats de zwarte bonen, knoflook, chilipoeder, gedroogde pepers en epazote in een grote pot en bedek ze met vers water met ongeveer 2 inch. Breng aan de kook en kook gedurende een half uur. Voeg het 1 eetlepel zout toe en kook verder tot het zacht is. Drain. Breng de vaste stoffen over naar de werkkom van een keukenmachine, voeg de tomatillos toe en grof hakken.
  2. Maak het tamale deeg: Meng het zout en masa-harina in de kom van een mixer. Voeg langzaam de hete vloeistof toe en roer om een ​​zacht, vochtig deeg te verkrijgen. Klop het deeg met het schoephulpstuk vijf minuten om het deeg zo veel mogelijk te beluchten. Strooi in het bakpoeder en klop nog een minuut. (Moderne recepten bevatten reuzel, wat resulteert in een lichter product.)
  3. Monteer de tamales: Leg een kaf plat op het aanrecht horizontaal voor je. Verdeel ongeveer 2 eetlepels tamale deeg in een dunne laag over de schil, laat een rand rond de randen. Top met ongeveer 1 eetlepel bonenvulling. Trek de kafjes aan de rechter- en linkerrand omhoog en duw het deeg op zodat het over de vulling vouwt. Doe dan hetzelfde met de boven- en onderrand van het omhulsel, zodat het deeg de vulling omsluit en een rechthoekig pakket vormt. Vouw de rechter- en linkerzijden van het omhulsel over het deegpakket en vouw vervolgens de bodem van het omhulsel naar boven en de bovenkant van het omhulsel omlaag. Blijf vouwen om een ​​nette verpakking te maken. Herhaal met resterende kaf.
  4. Plaats de tamales in een overdekte stoomboot en stoom gedurende 45 minuten, zorg ervoor dat de stomer niet uitdroogt. Serveer onmiddellijk of verwarm opnieuw door te stomen.

<p>Tamales gevuld met verschillende ingrediënten, van bonen tot kalkoen tot pepers en vis, maakten lang deel uit van het Mexicaanse dieet <b>vóór Columbus</b> zeilde het oceaanblauw. Deze moderne interpretatie roept op tot het kruiden van de bonen met epazote, een onderscheidend, scherp Mexicaans kruid dat geen exacte vervanger heeft, maar waarvan de smaak is vergeleken met cilantro of een mix van bonenkruid en peterselie.</p><p><b>Recept:</b> <b>Tamales met zwarte bonen</b></p><p>“title =” Pre-Columbiaanse tamales met zwarte bonen ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6a90d3c165_-_precolumbian-tamales-black-beans-del1110-xl.jpg?crop=1xw:1.0 xh: midden, top en het formaat = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Miguel Malo

Добавить комментарий

*

39 − = 38