Perfect Napolitaans pizzadeeg

“Meel, zout, water en gist – dat is het,” zegt chef Thomas McNaughton over dit supereenvoudige deegrecept, hetzelfde recept dat hij gebruikt om zijn geweldige restauranttaarten te maken. Doppio zero of “00” bloem, een fijne Italiaanse bloem, is verkrijgbaar bij speciaalzaken.

opbrengsten:

1

Totale tijd:

1

uur

15

mins

ingrediënten
1 3/4 lb.
“00” bloem
5 1/2 c.
meel
1/2 theel.
actieve droge gist
2 c.
warm water
3 el.
zout
Routebeschrijving
  1. Vet een grote kom licht in met bloem. In een kleine kom garde gist met 1/4 kopje water en laat staan ​​tot schuimend, ongeveer 5 minuten.
  2. In een standaardmenger uitgerust met deeghaak, combineer 1 3/4 pond bloem met gistmengsel en blijf 1 3/4 kopjes water en mix op lage snelheid gedurende 1 minuut. Verhoog de snelheid tot medium en meng tot alle bloem is opgenomen, ongeveer 4 minuten. Voeg zout toe en meng met een gemiddelde snelheid tot een zacht, zacht deeg ontstaat, ongeveer 5 minuten langer.
  3. Schaaf het deeg uit op een licht bebloemd werkoppervlak en vorm het in een grote bal. Leg het deeg in de voorbereide kom en dek de kom goed af met plasticfolie zodat deze luchtdicht is. Laat het deeg op een warme plaats staan ​​totdat het in bulk is verdubbeld, ongeveer 8 uur. Koel het deeg minstens 8 uur of ‘s nachts.
  4. Laat pizzadeeg in de kom op kamertemperatuur komen, ongeveer 2 uur.
  5. Vet 2 grote bakplaten lichtjes in met bloem. Schep het deeg op een licht met bloem bestoven werkoppervlak en prik het naar beneden. Snijd met een scherp mes het deeg in 5 gelijke stukken. Vorm stukken in ballen en breng ze over naar voorbereide bakplaten. Gebruik de punt van een scheermes om eventuele luchtbellen op het oppervlak van elke bal zachtjes te laten knappen. Dek de deegballen goed af door elke bakplaat in een schone plastic keukenzak van 13 gallon te schuiven en deze dicht te binden. Laat het deeg op een warme plaats staan ​​totdat het iets meer dan verdubbeld is in bulk, ongeveer 8 uur. Koel het deeg minstens 8 uur of ‘s nachts.
  6. Zet een pizzasteen op een rek in het bovenste derde deel van de oven. Verwarm de oven voor ten minste 45 minuten op 500 graden Fels. Verwijder intussen bakplaten uit de koelkast en laat het deeg 20 minuten staan.
  7. Bewerk op een met bloem bestoven oppervlak en druk met uw vingers een deegbal uit tot een 10-inch ronde, werk vanuit het midden naar de rand toe; vermijd het drukken op de buitenste rand. Leg het deeg over in een licht met bloem bestoven pizzaschil. Voeg naar wens toppings toe aan het deeg en laat een rand van 1 inch rond de rand.
  8. Draai de oven 5 minuten om te braden en zet hem dan terug op 500 graden F. Schuif pizza op pizzasteen, open en sluit de ovendeur zo snel mogelijk. Bak tot de bodem licht verkoold is en de bovenste laagjes borrelen, ongeveer 6 minuten voor een goedkopere korst en 8 minuten voor een krokantere korst; vermijd de deur tijdens het bakken. Herhaal met het resterende pizzadeeg en de bovenste laagjes.

    Op zoek naar meer dineropties? Bekijk onze recepten voor varkensvlees, kip recepten, en aardappel recepten.

<p>“Meel, zout, water en gist & # x2014; dat is het,” zegt chef Thomas McNaughton over dit supereenvoudige deegrecept, dezelfde die hij gebruikt om zijn geweldige restauranttaarten te maken. Doppio zero of “00” bloem, een fijne Italiaanse bloem, is verkrijgbaar bij speciaalzaken.</p><p><b>Recept: </b><b>Perfect Napolitaans pizzadeeg</b></p><p>“title =” Perfect Napolitaans pizzadeeg ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6472660297_-_slow-rising-pizza-dough-recipe-fw0413-xl.jpg?crop=1xw : 1.0xh: midden, top en het formaat = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= John Kernick

Добавить комментарий

*

1 + 5 =