Noga

Probeer deze alles-noga nougat voor gebruik in je zelfgemaakte lekkernijen, zoals Snacker Candy Bars (foto), of geniet er gewoon van.

opbrengsten:

4


cups

Voorbereidingstijd:

0

uur

30

mins

Totale tijd:

1

uur

0

mins

ingrediënten
4 Oz.
donkere of melkchocolade
3/4 c.
Ongezoet cacaopoeder
4 el.
banketbakkerssuiker
2
grote eiwitten
2 1/2 el.
lichte glucosestroop
2 c.
suiker
1 1/2 c.
lichte glucosestroop
2 tl.
vanille-extract
Routebeschrijving
  1. Smelt chocolade in een dubbele boiler of magnetron; blijf warm.
  2. Zeef cacaopoeder en de suiker van banketbakkers samen; opzij zetten.
  3. Combineer eiwitten en 2 1/2 eetlepels glucosestroop in de kom van een standaardmenger, maar start het niet.
  4. Meng in een middelgrote pan suiker, 1/2 kopje water en 1 1/2 kopjes glucosestroop en breng aan de kook op hoog vuur, af en toe roeren. Zodra de temperatuur 235 graden F heeft bereikt, begint u het eiwitmengsel op hoge snelheid te kloppen. Ga door met het bakken van suikerstroop tot het 245 graden C is. Haal het van het vuur en giet voorzichtig de hete siroop in het eiwit in een dunne stroom (giet het in de kom, niet rechtstreeks op de klopper). Klop gedurende 8 minuten en voeg dan vanille toe.
  5. Mixer stoppen; meng gesmolten chocolade snel en grondig met de hand. Voeg een gereserveerd cacaopoedermengsel toe. Als je Snacker-snoeprepen maakt, spreid dan ongeveer 2/3 van de noga gelijkmatig uit (het helpt om een ​​geolied stuk perkamentpapier op de noga te leggen en het oppervlak met een deegroller zachtjes glad te strijken) in een ingevette, met perkament beklede 9 ” x 13 “bakblik. Verspreid de resterende noga in een andere kleine pan. Laat afkoelen.
  6. Notitie: Tweederde van het recept is genoeg voor Snacker Candy Bars; geniet van de rest vlakte. Het kan een week in een luchtdichte verpakking worden bewaard.