Mini kleverige broodjes

Deze smakelijke traktatie is met dank aan bakker Seth Greenberg, eigenaar van Just Desserts van Seth Greenberg, en maakt gebruik van een zelfgemaakte Glazuur en Bruin suikermengsel.

opbrengsten:

48

ingrediënten
1
pakket actieve droge gist
1/4 c.
warm water
12 el.
ongezouten boter
1 1/2 theelepel.
ongezouten boter
1/4 c.
gegranuleerde suiker
2
grote eierdooiers
1 theelepel.
witte azijn
1/2 theel.
Grof zout
theelepel.
Grof zout
1/4 theelepel.
puur vanille extract
c.
zure room
1 c.
bloem voor alle doeleinden
1 c.
brood bloem
1 c.
rozijnen
Glazuur
1 1/2 c.
heel grof gehakte geroosterde pecannoten
1 c.
Bruine suikermengeling
1 eetl.
gemalen kaneel
kokend water
Routebeschrijving
 1. Meng in een kleine kom gist en warm water; opzij zetten. In de kom van een elektrische mixer uitgerust met de peddelbevestiging, samen 11 soeplepels boter en korrelsuiker op gemiddelde snelheid, schraper onderaan kanten van kom met een spatel, indien nodig. Eierdooiers één voor één toevoegen, goed mengen na elke toevoeging en indien nodig met een spatel langs de zijkanten van de kom schrapen.
 2. Voeg azijn, zout en vanille toe; mix om te combineren. Voeg langzaam zure room toe, meng tot goed gecombineerd. Voeg gistmengsel toe en blijf mengen, schraap langs de zijkanten van de kom met een spatel indien nodig.
 3. In een grote kom, meng beide meel. Voeg toe aan de mixer en mix op laag tot alles goed gecombineerd is en het deeg begint weg te trekken van de zijkanten van de kom en begint net een bal te vormen.
 4. Leg het deeg op een licht bebloemd werkoppervlak. Kneed het deeg tot een gladde massa, ongeveer 5 minuten. Verdeel de bodem van een grote glazen schaal licht; plaats het deeg in de kom en dek af met een schone vochtige theedoek. Sluit de kom goed af met plasticfolie; laat staan ​​tot het verdubbeld is in grootte, ongeveer 5 uur of ‘s nachts gekoeld.
 5. Verwarm de oven voor op 100 graden F met rekken in het bovenste en onderste derde deel. Als het deeg gekoeld is, haal het dan uit de koelkast en laat het staan ​​tot het op kamertemperatuur is. Plaats rozijnen in een kleine kom en voeg voldoende warm water toe om te dekken. Laat 5 minuten staan ​​en giet af.
 6. Zet vier 12-cup of twee 24-cup anti-muffin pannen met anti-aanbaklaag uit. Boter de bovenkant van de pan lichtjes (tussen elke muffinbeker). Plaats ongeveer 1 theelepeltje Glazuur in elke muffinbeker en besprenkel elk met 4 tot 5 pecannoten, persen in glazuur; opzij zetten.
 7. Bloei een werkoppervlak licht. Sla het deeg en draai het op het werkoppervlak; kneed tot een gladde massa, ongeveer 2 minuten. Vorm het deeg in een rechthoekige vorm met een van de lange zijden naar u toe. Rol het deeg uit in een rechthoek van 48 bij 4 inch; borstel overtollig bloem af.
 8. Smelt de resterende eetlepel plus 1 1/2 theelepel boter en borstel gelijkmatig over het deeg. Strooi het deeg gelijkmatig in Bruin suikermengsel, een smalle strook ongesorteerd deeg achterlaten op de rand die het dichtst bij je in de buurt is. Top suiker met rozijnen en strooi het deeg gelijkmatig met kaneel. Druk met een deegroller gelijkmatig in het deeg.
 9. Begin met de lange kant naar je toe en rol het deeg van je af in een blok; snij het deeg kruiselings in 48 stukjes. Leg elk stuk in een voorbereide muffinbeker en stop het losse uiteinde onder het midden. Plaats een braadpan op de bodem van de oven en vul hem met kokend water. Verdeel muffinvormpjes tussen 2 bakplaten en breng ze over in de oven. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
 10. Verwijder plakkerige broodjes en braadpan uit de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 375 graden F. Lijn 2 bakvellen met bakpapier en leg apart.
 11. Plaats plakkerige broodjes in de oven en bak ze 11 minuten. Gebruik een lange, smalle spatel, tik op de bovenkant van elk plakkerig broodje en stop eventuele losse uiteinden terug in muffinbekers. Blijven bakken tot ze goudbruin zijn, 14 tot 17 minuten meer. Haal uit de oven en laat 1 minuut staan.
 12. Leg plakkerige broodjes op met bakpapier omrande bakplaten, til de pan recht omhoog om hem te verwijderen. Laat iets afkoelen voor het serveren.

  Op zoek naar meer dessertideeën? Bekijk onze zelfgemaakte recepten voor chocoladekoekjes, recepten met appeltaart, en chocoladetaart recepten.

<p>Deze smakelijke traktatie is met dank aan bakker Seth Greenberg, eigenaar van Just Desserts van Seth Greenberg, en maakt gebruik van een zelfgemaakte <b>Glazuur</b> en <b>Bruin suikermengsel</b>.</p><p><strong>Recept:</strong> <strong>Mini kleverige broodjes</strong></p><p>“title =” Mini Sticky Buns ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f648378929b_-_mini-sticky-buns-recipe-mslo0713-de.jpg?crop=1xw:1.0 xh: midden, top en het formaat = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Met dank aan Martha Stewart Living Omnimedia