Michael Schwartz’s Maple-Cured Bacon

De kans is groot dat je nu waarschijnlijk spek in je koelkast hebt. En als je op mij lijkt, ben je er dol op. Spek maken thuis is geen rocket science; mensen maken er een grote deal over, maar alles wat nodig is, is wat tijd en een beetje planning, en het is het de moeite waard. De eerste stap is het genezen van varkensbuik met zout, suiker, ahornsiroop en roze zout (natriumnitriet). Het belangrijkste doel van de remedie is om bacteriegroei op het vlees te voorkomen en om wat water te verwijderen. Om op te slaan, stevig inpakken in plastic en in de koelkast bewaren voor maximaal 2 weken. Als je om een ​​gekke reden het niet allemaal in een week opeet, kun je het in stukjes snijden, labelen en dateren, en tot 3 maanden laten invriezen..

opbrengsten:

1

ingrediënten
1/4 c.
koosjer zout
c.
suiker
1 1/4 eetl.
roze zout
1/4 c.
ahornsiroop
3 lb.
Varkensbuik
Routebeschrijving
  1. Meng in een glazen mengkom zout, suiker, roze zout en ahornsiroop. Doe de varkensbuik in een hersluitbare plastic opbergzak. Voeg de uitharding toe, pers alle lucht uit de zak en zegel. Smeer het rond om de buik volledig te bedekken. Doe de zak in een container voor het geval het lekt. Koel 8 dagen in de koelkast en draai de zak om de andere dag om.
  2. Verwijder na 8 dagen de varkensbuik uit de kuur, spoel grondig af met koud water en dep droog met keukenpapier.
  3. Plaats een draadkoeling over een bakblik en leg de varkensbuik er bovenop. Als u de varkensbuik gaat roken, laat hem dan minstens 6 uur of maximaal een nacht in de koelkast drogen. Dit is belangrijk – het vlees neemt geen rook tot het oppervlak droog is.
  4. Steek vervolgens uw roker op 200 graden F en rook de buik gedurende 3 uur met uw favoriete hout. De interne temperatuur van het vlees moet 150 graden C bedragen. Als je de buik gaat roosteren, hoef je hem niet uit te drogen; eenvoudig roosteren in de oven op 200 graden F gedurende 3 uur.
  5. Laat het spek afkoelen tot kamertemperatuur. Zodra het afkoelt, wikkel het goed in met plasticfolie en bewaar het in de koelkast gedurende maximaal 2 weken of in de vriezer tot 3 maanden.

Добавить комментарий

*

29 − 26 =