Herb-geroosterde kip en groenten

Het vullen van de kip met verse kruiden giet het met smaak; de hoge oventemperatuur levert een knapperig vel en sappig vlees op.

opbrengsten:

4

Voorbereidingstijd:

0

uur

10

mins

Totale tijd:

1

uur

10

mins

ingrediënten
4 lb.
1 hele kip
Grof zout en gemalen peper
1/2
tijm
1/2
bos Peterselie
2
prei (alleen witte en lichtgroene delen)
3
middelgrote wortels
1 lb.
kleine rode aardappelen
1 theelepel.
extra vergine olijfolie
1/2 c.
droge witte wijn
Routebeschrijving
  1. Verwarm de oven voor op 450 graden F. Kruid de kip met zout en peper naar binnen en buiten en plaats deze in een braadpan. Tijm en peterselie in de holte. Schep prei, wortels en aardappelen in een grote kom met olie; breng op smaak met zout en peper. Verspreid groenten rondom kip, schik aardappelen op de randen van de pan; giet wijn in de pan. Rooster tot de kip goudbruin is en de sappen helder zijn wanneer ze tussen de borst en de poot worden doorboord (een direct in het dikste deel van een dij doorgesneden thermometer, waarbij bot wordt vermeden, moet 165 graden F zijn), ongeveer 1 uur.

    Op zoek naar meer recepten voor kip? Probeer onze collecties van recepten voor kipfilet, recepten voor kipschotels, en recepten voor overgebleven kip.

<p>Het vullen van de kip met verse kruiden giet het met smaak; de hoge oventemperatuur levert een knapperig vel en sappig vlees op.</p><p><strong>Recept: Herb-geroosterde kip en groenten</strong></p><p>“title =” Herb-geroosterde kip en groenten ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f64894c450f_-_med106155_1110_bag_herb_chicken_sq-xl.jpg?crop=1xw:1.0xh;center,top&resize=480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Met dank aan Martha Stewart