Gebakken polenta met champignons

In de tijd die het kost om bevroren lasagne op te warmen, kun je een polenta gerecht maken dat vanalles is, maar dat is net zo bevredigend. Het heeft niets meer dan een eenvoudige groene salade als begeleiding nodig.

opbrengsten:

4

ingrediënten
4 1/2 c.
water
1 1/2 theelepel.
zout
1 1/2 c.
grof of medium maïsmeel
3 el.
olijfolie
3/4 theelepel.
gedroogde salie
7 el.
Geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels.
boter
1 1/2 lb.
champignons
1/4 theelepel.
versgemalen zwarte peper
6 oz.
Fontina
Routebeschrijving
  1. Verwarm de oven tot 350 ° F. Breng in een middelgrote pan het water en 1 theelepel zout aan de kook. Voeg de maïsmeel in een langzame stroom toe en laat het kloppen. Klop 1 eetlepel olie en 1/4 theelepel salie erdoor. Verlaag het vuur en laat sudderen, vaak roeren met een houten lepel, tot zeer dik, ongeveer 20 minuten. Roer er 3 eetlepels Parmezaanse kaas door.
  2. Bak intussen een 8-bij-12-inch ovenschaal. Smeer in een grote koekenpan 1 eetlepel van de boter met 1 eetlepel van de olie op matig hoog vuur. Voeg de helft van de champignons, 1/4 theelepel zout en salie en 1/8 theelepel peper toe. Kook, vaak roerend, tot de champignons goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Verwijderen. Herhaal met de resterende champignons, 1 eetlepel boter en olie, 1/4 theelepel zout en salie, en 1/8 theelepel peper.
  3. Giet de helft van de polenta in de ovenschaal en spreid in een gelijkmatige laag. Top met de helft van de champignons, gevolgd door de helft van de fontina en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Herhaal met de resterende polenta, champignons, fontina en Parmezaanse kaas. Bak totdat de kaas borrelt, ongeveer 15 minuten.
  4. Wijnaanbeveling: Om hier een contrast met de kaas te vinden, moet je een wijn zoeken met zowel een goede zuurgraad als goed afgebakende fruitsmaken. De aardachtige smaken van rode bes en de verfrissende tartheid van een Bourgogne Rouge, de rode basiswijn van de Bourgogne, zullen perfect zijn.

<p>In de tijd die het kost om bevroren lasagne op te warmen, kun je een polenta gerecht maken dat vanalles is, maar dat is net zo bevredigend. Het heeft niets meer dan een eenvoudige groene salade als begeleiding nodig.</p><p><b>Recept: </b><b>Gebakken polenta met champignons</b>“title =” Gebakken polenta met champignons ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f67d4559d6c_-_baked-polenta-xl.jpg?crop=1xw:1.0xh;center,top&resize= 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Melanie Acevedo

Добавить комментарий

*

− 1 = 1