Gebakken Penne met kip en zongedroogde tomaten

Elke bakvorm serveert vier; bak een vanavond en bevries de andere voor een kant-en-klaar diner later. Als je klaar bent om te koken, bak het dan rechtstreeks uit de vriezer.

opbrengsten:

8

Voorbereidingstijd:

0

uur

35

mins

Totale tijd:

1

uur

0

mins

ingrediënten
6 el.
boter
Grof zout
grondpeper
1 lb.
penne rigate
1 theelepel.
olijfolie
2
borsthelften zonder botten zonder vel
1/2 c.
bloem voor alle doeleinden
2 eetlepels.
bloem voor alle doeleinden
4
teentje knoflook
6 c.
volle melk
10 oz.
witte champignons
1/2 c.
olievrije zongedroogde tomaten
1 1/2 c.
versnipperde provolon
1 c.
fijn geraspte Parmezaanse kaas
Routebeschrijving
  1. Verwarm de oven voor op 400 graden F. Boter twee ondiepe bakken van 2 kwart gallons. In een grote pan met kokend zout water, kook de pasta 3 minuten korter dan al dente; laat de pasta leeglopen en keer terug naar de pot.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog. Breng de kip op smaak met zout en peper; kook tot het geheel ondoorzichtig is, 3 tot 5 minuten per kant. Halveer elk stuk in de lengte en dan in dunne plakjes.
  3. In een 5-kwart Nederlandse oven of zware pot, smelt de boter op medium. Voeg bloem en knoflook toe; koken, kloppen, 1 minuut. Terwijl u zwaait, voegt u geleidelijk melk toe; laten sudderen, vaak kloppen. Paddenstoelen en tomaten toevoegen; kook 1 minuut. Zet het vuur uit, roer geleidelijk provolone en 1/2 kop Parmezaanse kaas erdoor.
  4. Kip en pasta toevoegen aan de pot; breng op smaak met zout en peper. Verdeel het deegmengsel tussen bakschotels; bestrooi elk met kop Parmezaanse kaas.
  5. Bak, zonder deksel, totdat de bovenkant ongeveer 25 minuten goudkleurig en borrelend is. Laat 5 minuten staan ​​alvorens te serveren.
  6. Om vooruit te komen, bereid je voor door stap 4; laten afkoelen. Dek het goed af met folie en bevries tot 3 maanden. Verwarm de oven voor op 400 graden F en bak (nog steeds bedekt met folie) op een omrande bakplaat tot het midden heet is, ongeveer 1 1/2 uur. Verwijder folie; bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 15 minuten langer.

gebakken penne with chicken and sun dried tomatoes

Met dank aan Martha Stewart

Добавить комментарий

*

34 + = 43