Fish and chips

Misschien is de meest alomtegenwoordige van alle Britse comfortvoedingsmiddelen, scherpe, malse vis en patat traditioneel vergezeld van zeezout en azijn.

opbrengsten:

4

ingrediënten
2 c.
bloem voor alle doeleinden
1 theelepel.
bakpoeder
1/2 theel.
zout
1 theelepel.
moutazijn
1 gal.
koolzaadolie
2 lb.
roodbruine aardappelen
4
kabeljauwfilet
Routebeschrijving
  1. Meng bloem, bakpoeder en zout in een mengkom. Klop in 1 3/4 kopjes water en roer azijn erdoor; zet beslag opzij.
  2. Verwarm canolaolie tot 300 graden; in een friteuse of een diepe, zware pot met een suikerthermometer. Schil en snijd aardappelen in de lengte om lange, 1/4-inch dikke “chips” te vormen. Voeg toe aan olie en bak 10 minuten, af en toe roeren. Verwijder en laat ze goed uitlekken op keukenpapier en plaats ze in de koelkast om te koelen, 10 tot 15 minuten. Houd olie in de pan op het vuur, maar zet het vuur uit.
  3. Breng olie naar 350 graden. Bak een tweede maal, in twee porties, tot ze goudbruin en knapperig zijn, 2 tot 3 minuten per batch. Giet goed af op schone papieren handdoeken. (Houd frieten warm in een oven van 250 graden tijdens het koken van vis.)
  4. Doop 2 kabeljauwfilets in gereserveerd beslag en haal ze langzaam in olie. Bak ze goudbruin en gaar, ongeveer 7 minuten; laat ze goed uitlekken op papieren handdoeken. Herhaal met de laatste 2 filets. Serveer warm met extra zout en azijn aan de zijkant.

<p>Misschien wel de bekendste van alle Britse troostmaaltijden, knapperige gefrituurde vis en patat wordt traditioneel vergezeld door zeezout en azijn.</p><p><b>Recept: </b><b>Fish and chips</b></p><p>“title =” Fish and Chips ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6413ecb1c8_-_201003-omag-pub-food-fish-chips-400×400.jpg?crop=1xw : 1.0xh: midden, top en het formaat = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= Met dank aan Oprah.com