Ethiopische gekruide lamstoofpot

Gemaakt met zacht, beenloos lamsbout, wordt dit snel-kokende nietje van het Ethiopische thuis koken awaze tibs genoemd en is op smaak gebracht met awaze saus, een schoppende mix van berbere specerijen, gerookte paprika, citroensap en wijn. Sommige koks houden ervan droog, maar Hiyaw Gebreyohannes geeft er de voorkeur aan saucyâ € “des te beter om te dweilen met Ethiopië’s crêpe-achtig brood, injera.

opbrengsten:

8

Totale tijd:

0

uur

45

mins

ingrediënten
2 eetlepels.
rode wijn
1 eetl.
citroensap
1 eetl.
berbere
1 theelepel.
gerookte paprika
1 theelepel.
Dijon mosterd
3 1/2 lb.
lam zonder been
koosjer zout
Versgemalen peper
1/4 c.
extra vergine olijfolie
2
rode uien
6
teentje knoflook
2 tl.
rosmarijn
2 tl.
tijm
2
trostomaten
1
gele paprika
1
grote sjalot
Routebeschrijving
  1. Klop in een kleine kom de wijn met het citroensap, berbere, paprika en mosterd.
  2. Breng het lamsvlees op smaak met zout en peper. In een grote geëmailleerde gietijzeren braadpan, verwarm de olijfolie tot ze glinstert. Voeg de helft van het lamsvlees toe aan de braadpan en kook op matig hoog vuur, draaien, tot alles bruin is, 6 tot 8 minuten. Gebruik een lepel met gleuven en breng het lam over in een middelgrote kom. Herhaal met het overgebleven lam.
  3. Voeg de uien, knoflook, rozemarijn, tijm en een flinke kneep elk van zout en peper toe aan de braadpan en kook op matig vuur, af en toe roeren, tot de uien zacht zijn geworden, ongeveer 8 minuten.
  4. Voeg het lamsvlees en eventueel opgehoopte sappen aan de braadpan toe, samen met het wijnmengsel, tomaten, paprika en sjalot. Kook op matig vuur onder roeren tot de tomaten en paprika zijn week geworden en het lamsvlees net is doorgehakt, ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout en serveer.

<p>Gemaakt met zacht, beenloos lamsbout, wordt dit snel-kokende nietje van het Ethiopische thuis koken awaze tibs genoemd en is op smaak gebracht met awaze saus, een schoppende mix van berbere specerijen, gerookte paprika, citroensap en wijn.</p><p><strong>Recept:</strong> <strong>Ethiopische gekruide lamstoofpot</strong></p><p>“title =” Ethiopian Spiced Lamb Stew ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f65dc192ab6_-_ethiopian-spiced-lamb-stew-recipe-fw1112-togtwf-xl.jpg?crop = 1xw: 1.0xh: midden, top en het formaat = 480: *”<br/>/></picture></div></div><div class= © John Kernick

Добавить комментарий

*

19 − 12 =