Deze Copycat Cheesecake Factory Garnalen Scampi warmt de datumnacht op

Voor degenen die van de Cheesecake Factory houden, en ik bedoel dan de kweker van de take-out cheesecake, bent u waarschijnlijk op de hoogte van de notoir grote pastagerechten van de keten, waaronder de cult fave, Shrimp Scampi. Als je het zou overschaduwen op het schijnbaar eindeloze menu van het merk, zou je waarschijnlijk nog steeds het niet te onderscheiden kaasachtige aroma herkennen, en als het eenmaal je tafel voorbij zou zijn, zou je waarschijnlijk direct orde berouw hebben.

De Cheesecake Factory Shrimp Scampi Beauty

Jonathan Boulton

Welnu, nu kunt u die onderjuffer vaarwel kussen en de Cheesecake Factory-ervaring naar uw keuken brengen (zonder de gezellige kraampjes-en wachten op een tafel). De geur zal je buren aan je deur laten kloppen. Goed, want wat in aanmerking komt als een enkele portie bij CF, kan iedereen in je huis voeden – geen hondenzakjes nodig. Tenzij je een dubbele batch maakt, natuurlijk.

Dus wat is het met deze Shrimp Scampi die het zo verdomd lustwaardig maakt? Ten eerste is het licht gepaneerd (niet eenvoudig gegrilld) met een combinatie van broodkruimels en parmezaanse kaas, waardoor het een vleugje kaasachtige, zoute smaak krijgt bij elke hap en de traditionele romige scampisaus opfleurt.

kwarktaart Factory Shrimp Scampi Fork

Jonathan Boulton

De garnalen in zuiveringszout en zout zetten kan in het begin misschien vreemd klinken, maar het is van cruciaal belang om ze tijdens het koken mollig en sappig te houden. Geen rubberachtige zeevruchten hier.

Voor de saus, houd de temperatuur laag en laat het sudderen. Deze stap kan tijdrovend zijn, maar het leidt tot een rijkere, romiger saus die het waard is. Hele teentjes knoflook, die verzachten en een rijke geroosterde smaak toevoegen, zijn een typische toets van de Cheesecake Factory. Je zult het gerecht voor hen zoeken!

Om het op echte CF-wijze te serveren, draai je de angel hair-pasta in een heuvel en schik je de garnalen en saus eromheen. (Natuurlijk, als je hierdoor plotseling de maaltijd wilt afsluiten met een dikke plak cheesecake, hebben we dat ook gedekt.)

Ontvang het recept.

Volg Delish op Instagram.