Daisy Martinez’s Pernil (geroosterde varkensschouder)

Er is niets beters dan een mooie, geurige, sappige pernil, de restjes waaruit kan worden gemaakt om een Jibarito belegd broodje. Om zeker te zijn dat je broodje onweerstaanbaar is, probeer je het varkensvlees tenminste 2 dagen voor het opdienen te laten marineren. Dat zal niet alleen het gebraad volledig op smaak brengen, het zal ook de voorbereiding ruim van tevoren uit de weg ruimen. Gebruik dit gebraad om de onweerstaanbare verse jibarito van Daisy te maken of als de perfecte aanvulling op uw vakantietafel.

Recept met dank aan Daisy: ochtend, middag en nacht ©, 2010, Daisy Martinez.

opbrengsten:

12


porties

Voorbereidingstijd:

0

uur

30

mins

Kooktijd:

3

uur

0

mins

Totale tijd:

3

uur

30

mins

ingrediënten
Nat Adobo Rub (Adobo Mojado) – 1/2 kop
12
teentje knoflook
1 1/2 theelepel.
koosjer of fijn zeezout
1 eetl.
zwarte Peperbollen
2 eetlepels.
gedroogde oregano
2 eetlepels.
olijfolie
2 eetlepels.
witte wijn azijn
Pernil
1
op de huid gebraden varkensschouder met botten
Voorbereid op nat adobo-wrijven
Routebeschrijving
  1. Bereid natte adobo-wrijven voor: Doe de knoflookteentjes en het zout in een vijzel en stamper (het zout zorgt ervoor dat de knoflook niet rondvliegt) en stamp ze fijn. Voeg de peperkorrels en oregano toe en stamp ze in de mix voordat je de volgende toevoegt. Roer de olijfolie en azijn erdoor. Dit wordt het best gebruikt als het vers is gemaakt.
  2. Marineer het vlees tot 3 dagen voordat je van plan bent om het te bereiden: maak verschillende spleten van ongeveer 2 cm uit elkaar en 1 1/2 inch lang door de schil van het gebraad en in het vlees, halverwege het gebraad (tenzij je het bot raakt ). Beweeg uw vinger in de sleuven om ze makkelijker te vullen. (Hoewel de adobo niet pittig is, kan het zijn dat een paar latexhandschoenen hiervoor van pas komen.) Vul elke spleet met adobo, haal zoveel als je kunt in elk met behulp van een espressolepel of een klein theelepeltje. Draai het braadstuk en doe hetzelfde aan alle kanten. Als je nog overgebleven adobo hebt, wrijf hem dan over de buitenkant van het gebraad. Gekoelde koelkast, gedurende ten minste 1 dag, of maximaal 3 dagen.
  3. Verwarm de oven voor op 450 ° F.
  4. Leg de geroosterde velzijde naar boven op een rooster in een braadpan. Rooster gedurende 1 uur. Verlaag het vuur tot 400 ° F en bak tot de huid diep goudbruin en krakend is en er geen spoor van roze bij het bot is, tenminste 2 uur. Een direct leesbare thermometer die in het dikste deel van het gebraad is geplaatst, moet 150 ° F registreren. om zeker te zijn, controleer het gebraad op een paar plaatsen. Laat het gebraad minstens 15 minuten rusten alvorens te snijden.
  5. Om te serveren, verwijdert u de knapperige schil. Het zal meteen in mooie grote stukken eruit trekken. Snijd ze in kleinere stukken (keukenscharen werken hier goed voor) en stapel ze op in het midden van de serveerschaal. Snijd het vlees parallel aan het bot helemaal tot op het bot. (Het zal moeilijker worden om nette plakjes te snijden als je in de buurt van het bot komt, laat je daar niet lastig vallen.)

beeld

Joseph De Leo