Cheesecake Mousse met Blood Orange Gelée

Individuele ramekins gevuld met romige cheesecake met een sinaasappelschijf en bloedsinaasappelgelée zorgen voor een prachtige presentatie, maar ze zijn niet ingewikkeld en je kunt ze tot 3 dagen voor het opdienen maken.

opbrengsten:

6
 

ingrediënten
Mousse
2 c.
zware room
16 oz.
roomkaas
c.
banketbakkerssuiker
1 theelepel.
citroensap
1 theelepel.
vanille-extract
1/2 theel.
zout
Gelée
1/2 c.
bloedsinaasappelsap of vruchtvlees zonder pulp
1 theelepel.
gelatine zonder smaakstoffen
2 tl.
suiker
1
kleine bloedsinaasappel
Routebeschrijving
  1. Klop in een middelgrote kom de zware room tot zich stijve pieken vormen, bedek en koel dan. In de kom van een elektrische mixer uitgerust met een peddel bevestiging, klop de roomkaas en banketbakkers suiker tot gecombineerd. Voeg het citroensap, vanille en zout toe en blijf kloppen tot het licht en luchtig is. Gebruik een rubberen spatel om 1/3 van de slagroom in te vouwen. Vouw de resterende slagroom erdoor en zorg ervoor dat er tijdens het vouwen lucht in het mengsel komt. Vul een spuitzak of hersluitbare plastic zak met een grote ronde punt (Wilton Round Tip # 1a) met de mousse en pijp een gelijke hoeveelheid in elk van de zes ramekins. Dek af met plasticfolie en ontspan minimaal 1 uur.
  2. Bereid ondertussen de gelée voor. Giet de helft van het sinaasappelsap in een kleine kom. Strooi de poedervormige gelatine erover en laat het ongeveer 5 minuten rusten onder af en toe roeren. Meng ondertussen het resterende sap en de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg het gelatine mengsel toe en roer met een rubberen spatel tot het volledig is opgelost. Haal van het vuur.
  3. Plaats een bloedsinaasappelplakje op elke gekoelde mousse. Nadat u de stukjes sinaasappel op de gekoelde mousse hebt geplaatst, giet u het gelée-mengsel op de rand van de schaal. Merk op dat het gelée-mengsel niet mag koken als je het op de top giet, maar je moet het niet volledig afkoelen of het zal zetten voordat je het giet.
  4. Koel minimaal 1 of 2 uur voor het serveren, of bedek het met plasticfolie en koel het 2 tot 3 dagen in de koelkast. Als je klaar bent om te serveren, verfraai dan ramekins met rickrack, schik ze op een rechthoekig dienblad met witte schuursuiker en leg ze op tafel.Van Sweet Designs: Bak het, Craft It, Style It van Amy Atlas. Copyright © 2012 Amy Atlas en The Stonesong Press, LLC. Gepubliceerd door Hyperion. Beschikbaar overal waar boeken worden verkocht. Alle rechten voorbehouden.

    Op zoek naar meer dessertideeën? Bekijk onze zelfgemaakte recepten voor chocoladekoekjes, recepten met appeltaart, en chocoladetaart recepten.

 

beeld

Johnny Miller