Biefstuk en spruitjes met scallion-boter

beeld

Judy Kim

Een biefstukdiner – compleet met pittige bieslookboter en nootachtige spruitjes – is een nachtelijke redder.

opbrengsten:

4

Voorbereidingstijd:

0

uur

5

mins

Totale tijd:

0

uur

30

mins

ingrediënten
3 el.
boter, op kamertemperatuur
2
lente-uitjes, gehakt
2 lb.
roksteak, in 4 stukken gesneden
koosjer zout
Zwarte peper
extra vergine olijfolie
1 lb.
Spruitjes, gehalveerd
1 eetl.
balsamico azijn
Routebeschrijving
  1. Verwarm een ​​grote gietijzeren koekenpan op hoog vuur. Klop ondertussen in een kleine kom boter en lente-uitjes. Opzij zetten.
  2. Spoel en dep de steak droog met een papieren handdoek. Breng royaal op smaak met zout en peper. Wanneer de gietijzeren pan zo heet is dat hij aan het roken is, voeg dan 1/2 theelepel olijfolie toe om te paneren en de helft van de biefstuk. Schroever gedurende 3 minuten aan elke kant. Verwijder en schroei de laatste twee steaks. Voeg 1/2 eetlepel lente-ui boter over elke steak. Bedek losjes met folie en laat rusten.
  3. Meng in een mengkom spruitjes en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Schroei in dezelfde pan de spruitjes met de geknipte kant naar beneden tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten. (Als u een knapperige textuur wilt, voeg dan meer olijfolie toe en kook nog een paar minuten.)
  4. Snijd biefstuk tegen het graan en serveer met de resterende lente-ui boter. Besprenkel balsamico azijn over spruitjes. Serveer onmiddellijk.