Apple Cider geglazuurde kip

Het perfecte kippenrecept voor herfst.

opbrengsten:

6

Voorbereidingstijd:

0

uur

15

mins

Totale tijd:

0

uur

35

mins

ingrediënten
1
grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
2
appels, in plakjes
2 eetlepels.
olijfolie, verdeeld
1 eetl.
gehakte verse rozemarijn
koosjer zout
Vers gemalen zwarte peper
6
kippendoppen met dijbeen, getrimd
2/3 c.
appel cider
2 eetlepels.
honing
1 eetl.
Korrelige mosterd
1 eetl.
boter
3
rozemarijntwijgen, voor koekepan
Routebeschrijving
  1. Verwarm de oven voor op 425 °. Voeg in een middelgrote kom aardappelen, appels en gehakte rozemarijn toe en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel met 1 eetlepel olijfolie en meng tot gecombineerd.
  2. In een grote ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur verwarm je de resterende olijfolie. Voeg de kip toe en schroei, met de huid naar beneden, tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten. Verwijder de kip van het vuur terwijl u het glazuur maakt.
  3. Voeg aan dezelfde koekenpan appelcider, honing en korrelige mosterd toe. Laat het mengsel snel sudderen en kook tot het mengsel iets is ingedikt en klop de boter dan in. Leg de kip terug in de pan, met de velzijde naar boven en strooi het zoete aardappelmengsel en de rozemarijntwijgen rond de kip. Zet het vuur uit en breng de hele koekepan naar de oven.
  4. Bak tot de zoete aardappelen zacht zijn en de kip gaar is, ongeveer 20 minuten. (Als de aardappelen langer nodig hebben om te koken, breng de kip dan over naar een snijplank om uit te rusten en ga door met koken tot ze gaar is.)
  5. Serveer kip en aardappelen met panlepels.

beeld

Alexa Payesko

Добавить комментарий

*

39 − 30 =