Vieiras con Romesco

Reteta este asigurata de Jose Andres.

Acesta este unul dintre cele mai mari sosuri din Spania. Ea provine din Tarragona, dar sunt sigur că va ajunge în curând în toate colțurile S.U.A. Este un meci minunat pentru legume, fructe de mare și carne. Unul dintre modurile mele preferate de a servi este cu scallops ciuperci forjat.

Yield-urile:

2


cupe

ingrediente
Pentru sos:
1/2 c.
spaniolă de ulei de măsline extravirgin plus plus pentru acoperire
1
ardei gras roșu
6
coapte roșii de prune
1
capsulă de usturoi
1
Ceapa spaniolă
3
nora ardei iute sau orice alt ardei dulce uscat
1/4 c.
migdale migdale
1 oz.
pâine albă
1 lingura.
sticla de sherry
1 linguriță.
pimenton
1/2 linguri.
sare
Pentru scoici:
2 linguri.
spaniolă de ulei de măsline extra virgin
8
scoici mari de mare
Sarat la gust
1 lingura.
tocat proaspat patrunjel
Directii
 1. Pentru sos:

  Încălziți cuptorul la 350 grade F.

 2. Puneți un strat subțire de ulei de măsline peste piper, roșii, usturoi și ceapă și puneți-le într-o tavă de prăjit. Rotiți timp de aproximativ 25 de minute, până când toate legumele sunt moi. Îndepărtați-l din cuptor și, odată ce se răcește suficient, se coagulează piperul, roșiile, usturoiul și ceapa. Puneți piperul și roșiile și tăiați vârfurile.
 3. Între timp, puneți chilisurile într-un castron și acoperiți cu apă fierbinte. Înmuiați timp de 15 minute. Tulpina si scoateti semintele de la ardei. Așezați chili-ul într-un blender și piure până când este lăcuit. Treceți piureul printr-o sită cu ochiuri fine într-un castron și lăsați-l deoparte.
 4. Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mică, la foc mic. Adăugați migdalele și le amestecați până la rumenire, aproximativ 1 minut. Transferați migdalele într-un castron și lăsați-l deoparte.
 5. Ridicați căldura în mediu și adăugați pâinea în aceeași tavă de saut. Puneți pâinea până când este o culoare maro frumoasă, aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Scoateți pâinea și lăsați-o la o parte.
 6. Adăugați chilisul pudră purtat la tigaia de sare și gătiți timp de 30 de secunde. Scoateți tava din căldură.
 7. Puneți legumele prăjite în blender. Adăugați migdalele, pâinea prăjită, pasta de pâine prăjită, oțetul, pimentonul și restul de 7 linguri de ulei de măsline. Se amestecă într-un sos gros și se adaugă sare după gust. Se toarnă sosul romesco într-un castron și se lasă deoparte.
 8. Pregătiți scoici:

  Încălziți o tavă de sos pe o căldură medie. Adăugați 1 lingură de ulei de măsline și, când este fierbinte, adăugați scoici și coaceți pe ambele părți, până când scallops sunt doar fierte și ușor opace, aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. Se condimentează cu sare și se lasă deoparte

 9. A servi:

  Se toarna sos de romesco pe o farfurie de servire. (Rezervă sosul romesco rămas, acoperit în frigider, pentru altă utilizare). Așezați scallops-ul în vârf. Gatiti cu restul de lingura de ulei de masline si garnisiti cu patrunjel.

imagine

Pablo de Loy