Како кухати проклето добар стеак у пећници

Не треба вам грил за кухање укусног реза. У домену сукње, крила, ребраста ока, па чак и филета мигнона, ваша пећница је једнако вредна. Ево како то савршено урадити сваки пут.

1. Донесите бифтек на собну температуру.

Хладно месо ће се заплијенити у врућем окружењу. Нека остане ван фрижидера око 30 минута док загрејте пећницу. За дебље резове шницла (као рибеие или филет мигнон), 450 ° је ваш магични број. За танкије шницле, попут крила и сукње, боље је само да користите бројлер.

2. Ако користите тањир, дајте га ХОТ.

Ово правило се углавном односи на дебеле резове меса и кључно је за лијепо одјећу и карамелизирану кору. Ако почнете са хладном посудом, месо ће претворити неприлагођајну сенку смеђе сиве боје и бити у потпуности једна белешка у текстури. Можете држати тепих у рерну док је предгревање, или га једноставно загријати на стоветоп преко пламена.

Када кувате нешто попут кикирикија под броилером, супер врућа и директна врућина ће бити довољна да се постигне исти угљенични утицај без ризика од прекомерне количине меса.

3. Великодушно пустите бифтек.

Заиста, користите више соли него што мислите да вам је потребно. Обришите мало маслиновог уља на месо, а затим користите више соли него што вам се чини угодним. Ако постоји нешто што сам научио у кулинарској школи, то је да сам трагично био подузетниш све. Салт доноси укус, људи. Немој бити стидљив.

Такође, молимо вас да користите свеже мљевени црни бибер – не као у тегли за зачини. То чини СУЦХ разлику.

4. Размисли са једне стране!

Опет, само ако радите са великим гомилом шницла, баците једну страну у врећу (врло вруће), само док је мрак и дно почиње да се извуче, што олакшава флипање. Када окренете, време је за пећницу.

5. Завршите у пећници.

За дебље резове меса, у вашој 450 ° пећници, треба очекивати око 10 минута. За тање резове меса, испод бројлера, око 6 минута по страни. (Прекривајте га на полици кроз половину.)

6. Пустите да се одморите.

Ово је важно ако желите да ваш бифтек буде лијеп и сочан. Превише пожељно и резати превише рано, и сав тај укус се губи на плочи за резање.

7. Пресећи житарицу!

Један од најчешћих разлога за тежак и жвакасти стеак је када сте неправилно исечени. Одлазак на зрно значи да се прерађује праволинијски на зрно меса.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

41 − = 37