Како кухати кафу са јастуцима код куће кад нисте Фанци Цхеф

Јастог је био морски плод да се избегавам кување док нисам стигао у кулинарску школу. То је скупо (као што је $ 20 долара скупо), тако да сам увек био заплашен да бих га забрљао. Али, изненадјујућа ствар око репа јастова је то што високу цену не значи да је теже кухати. Ако пратите ове кораке, брзо ћете се бранити на ракови за кратко кући, а не Ред Лобстер.

1. Нека се одмрзне.

Осим ако сте купили свеж јастог, уверите се да се реп вашог јастука потпуно одмрзне. Ово ће помоћи уједначено кухање и задржати месо да се држи своје гранате. Најбржи (и најсигурнији!) Начин за одмрзавање ваших репа је да их ставите у хладну воду 30 минута.

2. Исећи гранате.

Узми оштри пар кукичаних шкаре и сјећи директно доле до средине шкољке све до плавуше. Уз помоћ палца, отворите љуску да откријете месо.

сечење lobster tail

Гетти Имагес

3. Отопити.

Дајте велику заливу слане воде до врућине. Лагано смањите воду и држите воду нежним заваривањем – јачи него симетрични, али слабији од котрљања. Додајте јогуртове и кувајте док се репови не освјетљују и месо постаје бијело и нежно. Сваки реп мора да траје око 1 минуту за унцу. Уклоните репу металним клештима, кашичицом или напрезањем.

4. Идите у окус града.

Јастуку служи најбоље с стискањем лимуна, растопљеног путера и свежег першуна.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

84 − = 77