7 разлога зашто никада не једете кечап

Мој дечко од четири године имао је три снажна кулинарска утицаја у мом животу: отворио ме је на чисто радост што сам допустио да се окупите на Цоол Ранцх Доритос (они су пројектовани да буду савршени, сада прихватам и уживам у томе ). Окренуо ме на белу чоколаду. (Толико сам се осећао због ове нове љубави коју сам написао зашто је то боље од свих других врста чоколаде). Одбацио ми кечап. На велико.

Зашто сада имам такву аверзију према чудно слатком, супер слатком одећу, који ракети у 800 милион долара годишње у продаји? Идемо:

1. Једна таблица има више шећера од чоколаде.

Цопицат Chocolate Chip Cookies

Етхан Цалабресе

Звуци тако Тешко је поверовати, зар не? Знам, али када је исхрана историјски заслађена висококруковним кукурузним сирупом само да је добро окусимо, имамо проблем. Једна кашика има невероватне 3,7 грама шећера … до тренутка када завршите са том помфритом, имали сте довољно шећера за неколико колачића.

2. ИТ ГОВОРИ СВЕ ТО ТОУЦХЕС.

слика

Један од најистакнутијих састојака у кечапу? Шећер. То је тако цврсто слатко да све што се приближи слично овоме – чак и када га обришете папирном пешкирком (вјерујте ми, покушао сам).

3. ДА ЈЕ ТЕКСТУРА ГЛОППИ ОБЛАЧЕНА.

Бар још других зачина има потписне текстуре: мајо је лепо и кремасто. Сенф је свиленкаста (кинда). Али кечап? То је глупо док се гнусно исцрпљује из те бочице за стисњаву … осим ако нисте направили одговарајући тресак и завршите воденим првим шљунком, што је НАЈВИШИ.

4. СМЕЛЛ.

слика

Не морам бити сувише близу кетцхуп-у да знам када је око. Има тај смрдљиви парадајзни мирис … чак и рањен. И траје … ФОРЕВЕР. Сати.

5. НИКАДА НЕ МОЖЕМО ДА СЕ ИСКОРИМ.

Као кетцхуп хатер, можете замислити разочарење и потпуно гротескно када сједнете у ресторану, било да је то ронилачки ресторан или упсцале бистро, и морате дијелити свој оброк с боцом црвених ствари. Или када наручујете помфрит, стижу са кечапом, а ви морате провести наредних пет минута да пратите своју конобарицу само да бисте добили поклон који стварно желите с помфритом … маио! Да ли знате колико је укусног помфрита морао уживати са затвореним очима? Дакле, да не морам да их угријем са кадом текућег црвене и буљим у мене? Још горе, када кечап и помфрит стижу заједно, са неколико помфрита који додирују негативца.

6. УПОЗНАЈТЕ СЕ СА ИТ.

Желим да америчка душица може бити нешто занимљивија од кечапа, али заувек, бројеви говоре. Док је мајо и даље рангиран као најпопуларнији отпад у Америци, кечап је близу другој. И то је зато што нисмо ништа на чему не гурнемо. Јаја су она која је повредила моје срце, и чак нисам ни почео да започињам омлете. Али изнад тога, исхране, сиреви на жару, пилећи нуггетс ме разочаравају на свој начин.

7. ИТА НЕ ПОСТОЈЕ НА ВЕЛИКО ДОГУ.

Не, нисам родбина Цхицага, али ипак мислим да је то грех. Сенф (можда и киселина, такође) само на псе, никад не кечап.

Пратите Делисх на Инстаграму.

Добавить комментарий

*

6 + 4 =