12 ствари које треба знати прије куповине спорог штедњака

Мамина генерација је можда популаризирала споре кухала, али сигурно нису изашли из стила. Ево шта све треба да знате пре куповине кухињског апарата који би заувек могао променити живот. Па, барем промените диннертиме заувек.

1. Можете захвалити Ирвинг Након-у за развијање методе кухања.

Спорни штедњак је био само један од више од 200 патентираних производа које је Након примио и инспирисан је његовом литванском мајком. Одрасла је и направила паприку која се зове холент, која је трајала неколико сати да се кува у резиденцијалној врућини рерне, јер је морала бити искључена да посматра суботу. Примио је свој патент за апарат – крпа окружену грејном јединицом – 1940.

2. Цроцк-Пот се некада звао Након Беанери.

Именован је по проналазачу и храни за коју је измислио апарат: пасуљ. Али када је конкурентна компанија, која је тачно назвала Ривал Цомпани, купила је, ребрендирала спор шпорет као Цроцк-Пот у седамдесетим.

слика

еБаи.цом / цр8твт

3. Било је супер трендовско у 70-им.

Током те деценије, још око 40 компанија ставило је споре на кухињске полице. Продали су их радним мајкама које више нису желеле да гледају лонац цео дан. Цроцк-Пот је чак имао и слоган: “Кувати цео дан, док кувар буде удаљен.”

4. Још увијек су популарни.

Према Еуромонитор-у, истраживачкој компанији за потрошаче, споро штедњаци су скоро удвостручени у државама од почетка века. На глобалном нивоу, тржиште је било више од милијарду долара у 2014. години.

5. Цроцк-Пот = споро штедњак, али спори штедњак = Цроцк-Пот.

Цроцк-Пот је само име једне марке, али пошто је један од најпопуларнијих на тржишту, домаћи куварски колачи се углавном користе колоквијално. Размислите, рекавши Клеенек умјесто ткива и Банд-Аид за завој.

слика

Љубазношћу Цроцк-Пота

6. Спори штедњаци долазе у различитим величинама.

Они могу бити потрага за храњивим гладним породицама, али спори кухињски апарати могу искочити мале оброке и за једну особу. Можете набавити један-и-пола или два-квартна, али већина највећих брендова чини величине од осам кварта.

7. Можете путовати са својим спорим кухињом.

Док многи Аирбнбс долазе са добро опремљеним кухињама, већина недостаје нешто изнад основа. Ево ствари: Спори кухињски апарат је можда најбољи апарат за одмор икада, пошто се можете снажно борити цијели дан и вратити се кући у (јефтини) кувани оброк ноћу. Ако вам је важно да ваш спори штедњак може да иде на места са вама, потражите један са клиповима који закључавају поклопац на свом месту. Ово вам је згодно када доведете свој светски познат пот из чилија у кување.

8. Овај хацк вам омогућава да направите две ствари у спору штедњу одједном.

Израдите фолијски зид у средини посуде, а затим ставите линер на целу ствар. Бада-бинг, бада-боом: Имате два лонца у једном.

Спор Cooker Hack

Реинолдс Врап

9. Потражите једну са функцијом браонирања.

Велики број рецепата за говедину вас позива да обојите месо пре него што га баците у спори штедњак. Ово спречава грубе ствари да се спакују и додају вишак масти у састав састојка. Међутим, замрзавање додатног јела за извршење овог корака се одвија у односу на једнократно извршено гориво штедњака. Спори штедњаци са функцијом браонирања омогућавају вам да уклоните посуду за кухање и поставите га директно на стоветоп на браон, а затим га вратите у спори штедњак да бисте завршили кување.

10. Спори штедњаци могу остати сами у стварно дуго времена.

Многи савремени лонци долазе са тајмерима, тако да ако ваш рецепт има време кувања од шест сати, а ви сте на послу осам година, можете програмирати споро штедњак да бисте се окренули за загревање док не дођете кући.

11. Готово све можете да кувате у спорном кухињском апарату.

Сипови, десерт, супа, месо, кромпир, коктели: Могућности су заиста бескрајне.

Спор Cooker Cranberry Apple Cider

Љубазношћу бунтовника рецепта

12. Неки генијалци су измислили споре за кухање тако да не морате очистити пот.

Све што треба да урадите је да их заштитите око унутрашњег потапљивог кухињског тепиха пре кувања, а затим наставите као и обично. Када завршите, само уклоните облогу и избаците га. (А можете их хакирати да кувате два јела одједном – бонус!)

Пратите Делисх на Инстаграму.

Добавить комментарий

*

54 − = 52