Tot ce trebuie să știți pentru a găti perfect friptura

Steak este campionul de carne. Este mare și e mândru și vrea să fie gătit corect, deoarece nu există cu adevărat nimic mai rău decît să renunțe la un salariu pe o cină fantezistă numai pentru a primi o friptură bine făcută și uscată. Iată trei modalități de a obține o friptură perfectă.


Indiferent de tăierea ta de carne doriți o pană fierbinte / grătar / cuptor astfel alegeți metoda preferată și manevră căldura. Nu este nevoie să vă grăbiți perfecțiunea, astfel încât să aveți timp să vă încălziți. Dacă vă pregătiți friptura pe aragaz sau pe grătar, de îndată ce carnea dumneavoastră intră în contact cu suprafața, ar trebui să auziți imediat acel sizzle frumos.

Diagrama temperaturii

Mediu-rar: 145 °

Mediu: 160 °

Suport mediu: 165 °

Făcut bine: 170 °

1. Grătar

Ahh clasicul. Este greu să bateți aroma aromatizată pe care un grătar se adaugă la friptura. Grillul este grozav pentru tăieri mai groase de friptură, cum ar fi un ochi cu nervuri sau un os T. Grillul este, de asemenea, perfect pentru tăieri mai dure, cum ar fi fusta sau flancul, pentru că doriți să le gătiți repede pentru a preveni obtinerea de chewy.

Cu cel puțin 30 de minute înainte de a începe să frigeți, puneți friptura afară la temperatura camerei. Lasati gratarul curat sa se incalzeasca si sa va sfideze friptura generos cu sare și piper pe ambele părți. Puneți friptura pe grătar și lăsați-o în pace. Mersul cu ea și mutarea în jurul ei va provoca doar pierde sucuri și să ia mai mult timp pentru a găti. Lasati-o sa faca lucrurile si nu incercati.

Fiecare tăietură de friptură va varia în funcție de timpul de gătire, cu cât este mai groasă, cu atât va dura mai mult timp. Pentru majoritatea tăieturilor se poate aștepta 5-8 minute pe fiecare parte pentru mediu-rare. Răsturnați friptura și lăsați-o să continue să se gătească, fără a se amesteca cu ea. Cea mai bună modalitate absolută de a ști dacă friptura dvs. este făcută este să folosiți un termometru bun pentru carne. Amintiți-vă că friptura dvs. va continua să gătească în timp ce se odihnește, așa că trageți-o cu aproximativ 5 grade înainte de temperatura dorită.

Luați friptura de gratar și lăsați-o să se odihnească cel puțin 5 minute (puncte bonus pentru 10) înainte de feliere.

2. Stovetop

Stovetop-ul este un mod perfect acceptabil de a găti friptură și poate crea o crustă de aur perfectă. Steakurile cu grosimea de aproximativ 1 inci, cum ar fi bomboanele și fâșiile din New York, sunt ideale pentru uși.

Luați friptură din frigider și puneți tigaia (în mod ideal, fontă) pe aragaz, adăugați puțin ulei de măsline și răsturnați căldura pe mijloc. Lăsați tigaia să se încălzească cel puțin 10 minute (serios). Tigaia ar trebui să înceapă să fumeze când adăugați carnea. În mod generos sezon pe ambele părți cu sare și piper și locul pe tigaie fierbinte fierbinte. O friptură mai subțire nu va dura foarte mult, doar 4 până la 6 minute pe fiecare parte pentru mediu rar. Încercați să nu mâncați cu friptura prea mult în timpul gătitului și din nou, folosind un termometru pentru carne pentru a verifica temperatura. Lasati restul cu 5 minute inainte de a taia.

3. Furați

Folosirea puii de carne pentru a găti friptura mă face să mă simt ca și cum aș fi bucătar la un restaurant fantezist, fast-paced. În timp ce puii tăi nu vor ajunge niciodată la temperaturi la nivel de Peter Luger – puii lor se pare că ajung până la 1800 ° – poate să facă o friptură medie. Puiul de pui funcționează bine pentru majoritatea bucăților de carne, dar deoarece puii de găină au un timp scurt de gătit, trebuie să țineți atenția asupra lor.

Întoarceți broilerul la înălțime și așezați un suport de aproximativ 6 “deasupra, adăugați uleiul de măsline în tigaia și puneți-l în cuptor pentru a se încălzi cu el Încălzirea tăvii va ajuta mai întâi să creeze un foc frumos pe partea inferioară și să îl împiedice Luați friptură din frigider în timp ce cuptorul se preîncălzește.

Se condimentează ambele părți generos cu sare și piper. Scoateți tigaia din cuptor și adăugați friptură. Dacă friptura dvs. nu sare instantaneu, puteți să încălziți tigaia deasupra aragazului timp de câteva minute înainte de a adăuga friptură și a pune-o în cuptor.

Se frigează friptura timp de 2 minute, se răstoarnă și se fierbe încă 2 minute. Dacă gătiți o bucată mai groasă de friptură, adăugați încă 2 minute. Dacă vă temeți că friptura dvs. devine prea întunecată pe o parte, este bine să continuați să răsturnați până când temperatura dorită este atinsă. Nu uitați să verificați încă temperatura cu un termometru pentru carne și lăsați să se odihnească cu 5 minute înainte de feliere.

Urmați Delish pe Instagram.