7 motive pentru care nu trebuie să mănânci niciodată ketchup

Prietenul meu de patru ani a avut trei influențe culinare puternice în viața mea: El mi-a deschis bucuria pură de a vă permite să vă gustați pe Cool Ranch Doritos (ei sunt proiectați să fie perfecți, accept acum – și să vă bucurați – că ). M-am întors la ciocolată albă. (M-am simțit atât de puternic în legătură cu această iubire nouă, pe care am scris-o de ce este mai bună decât toate celelalte tipuri de ciocolată). Ma oprit ketchup-ul. Ora mare.

De ce acum am o astfel de aversiune față de condimentul ciudat de dulce, super-savuros, care câștigă 800 de milioane de dolari pe an în vânzări? Începem:

1. Un singur tabel de tabel are mai multă zahăr decât o ciocolată de ciocolată.

copycat Chocolate Chip Cookies

Ethan Calabrese

Sunete asa de greu de crezut, nu? Știu, dar când un condiment este îndulcit din punct de vedere istoric cu sirop de porumb cu fructoză de calitate superioară doar pentru a face un gust bun, avem o problemă. O lingură are un gust de 3,7 grame de zahăr … până ce termini cu acea barcă de cartofi prăjiți, ai avut suficient zahăr pentru câteva cookie-uri.

2. ÎNCĂLCĂ TOATE ÎNCĂLCAREA.

imagine

Unul dintre cele mai proeminente ingrediente din ketchup? Zahăr. Este atât de dulce ca orice se apropie de gusturile de genul acesta – chiar și atunci când o ștergeți cu un prosop de hârtie (credeți-mă, am încercat).

3. CĂ TEXTUL GLOPPY ESTE FOUL.

Cel puțin alte condimente au texturi de semnătură: Mayo este frumos și cremoasă. Mustardul este cam matasos. Dar ketchup? Este oglindă pe măsură ce scapă din mână din acea sticlă … decât dacă nu te-ai agitat și vei termina cu o primă apă, care este cea mai mare.

4. SMELL.

imagine

Nu trebuie să fiu prea aproape de ketchup pentru a afla când e în jur. Are mirosul de tomate stins … chiar și rancid. Și asta e … FOREVER. ore.

5. NU SUNT NICIODATĂ SĂ-L REDEȚI.

În calitate de ucigaș de ketchup, vă puteți imagina dezamăgirea și grotescul când vă așezați la un restaurant, indiferent dacă este vorba de un cină sau de un bistro de lux, și trebuie să vă împărțiți masa cu o sticlă de lucruri roșii. Sau când comandați cartofi prăjiți, sosesc cu ketchup și trebuie să vă petreceți următoarele cinci minute urmărind chelnerița dvs. doar pentru a obține condimentul pe care îl doriți cu cartofi prajiti … mayo! Știți cât de multe cartofi prăjiți delicioși mi-au plăcut cu ochii închiși? Ca să nu trebuiască să mă musc în ele cu o cuvă roșie lichidă care mă privește înapoi? Și mai rău, când ketchup-ul și cartofii prăjiți sosesc împreună, cu câteva dintre cartofi prăjiți atingând răufăcătorul.

6. V-AU FOST SOCIETAT CU TOT.

Îmi doresc ca dragul american să fie ceva mai interesant decât ketchupul, dar, din păcate, cifrele vorbesc. În timp ce Mayo se mai numără printre cele mai populare condimente din America, ketchup este un al doilea. Și asta pentru că nu există nimic pe care nu-l facem. Ouăle sunt una care mi-a rănit inima și nici măcar nu mă aduc pe omlete. Dar dincolo de asta, brânzeturile de brânză, brânza la grătar, nuggeturile de pui mă dezamăgesc în felul lor.

7. NU ESTE NICIODATĂ PENTRU UN CĂRCĂ DE CĂLĂRIE PĂMÂNTĂ.

Nu, nu sunt un nativ din Chicago, dar încă cred că este un păcat. Mustar (poate si varza), numai la caini, niciodata ketchup.

Urmăriți Delish pe Instagram.