Sint-jakobsschelpen met champignons en spinazie

beeld

Michael Toland

Recept met dank aan Ina Garten

SCALLOPT MET PADDESTOELEN & SPINAZIE

Dient voor 4

20 zeeschelpen, afgezet met de kleine harde spier

Kosher zout en versgemalen zwarte peper

1/4 kopje bloem voor alle doeleinden

Goede olijfolie

4 eetlepels (1/2 stok) ongezouten boter

1 kop gehakte sjalotten (3 sjalotten)

8 gram cremini-paddenstoelen, getrimd en dik gesneden

1/2 kop droge witte wijn

8 ons verse babyspinazie

2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Citroenwiggen, om te garneren

1. Verwarm de oven voor op 275 graden

2. Dep de sint-jakobsschelpen droog met keukenpapier en kruid ze royaal met zout en peper. Gooi de sint-jakobsschelpen in de bloem en schud ze om overtollig meel te verwijderen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote (12 inch) sauteerpan. Als de olie erg heet is, voeg dan de helft van de sint-jakobsschelpen toe en bak ze aan één kant zonder te bewegen totdat ze bruin zijn, ongeveer 3 minuten. Draai de sint-jakobsschelpen om en kook nog ongeveer 2 minuten zodat de sint-jakobsschelpen nog steeds een beetje rauw in het midden zijn. Breng de coquilles over naar een hittebestendige schaal en houd ze warm in de oven. Herhaal met de resterende sint-jakobsschelpen en voeg ze toe aan de schaal in de oven.

3. Smelt de boter in de pan en voeg de sjalotten toe. Kook op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 4 tot 5 minuten, en draai daarbij vaak, tot ze bruin en zacht zijn. Voeg de wijn toe en schraap de bruine stukjes op met een houten lepel. Laat 2 minuten koken om de wijn te verminderen.

4. Voeg de spinazie in handen toe aan de pan, zodat een deel ervan verwelkt voordat je er meer toevoegt. Gooi de spinazie met de saus om het te laten verwelken. Als alle spinazie is verwelkt, voeg je het spinazie-mengsel toe aan de sint-jakobsschelpen in de oven. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 3 minuten, tot de sint-jakobsschelpen net gaar zijn. Bestrooi met peper en serveer warm met schijfjes citroen.

Добавить комментарий

*

24 + = 30