Hoe bruine rijst te koken

Mensen vallen meestal in twee kampen: een bruine rijsthater of minnaar. Bij Delish bereiken we net zo vaak bruine rijst als wit. Het is hoger in vezels, eiwitten en antioxidanten – wat moet je niet liefhebben ?! En het enige verschil bij het koken van het bruine spul is dat het wat langer duurt. Met een paar eenvoudige stappen en een gemakkelijk te onthouden verhouding, maak je bruine rijst en krijg je die extra antioxidanten met een vingerknip. Geen rijstkoker nodig!

1. Ken de verhouding.

Bruine rijst heeft dezelfde verhouding als witte rijst; onthoud het – 2: 1. Dat is 2 kopjes water voor elke 1 kop droge rijst.

2. Spoel het af.

U hebt waarschijnlijk niet nagedacht over het spoelen van uw rijst, maar net als het spoelen van uw aardappelen, is het een belangrijke stap. Rijst bevat veel kleine deeltjes en eerst spoelen helpt de textuur te verbeteren.

3. Kook het.

Plaats je perfecte verhouding van water tot rijst, samen met een flinke snuf zout, in een pan en breng aan de kook. Zodra je rijst komt koken dek je de pot af met een goed sluitend deksel en laat je het vuur zachtjes sudderen.

4. Tijd het.

Bruine rijst kost veel meer tijd dan witte rijst. Stel je timer in op 45 minuten en kijk NIET naar de rijst terwijl hij aan het garen is; je wilt geen stoom verliezen, dus hou het deksel de hele tijd open. Wanneer uw timer afgaat, controleer dan of het water wordt opgenomen. Als er nog steeds een beetje water over is en de rijst niet helemaal zacht genoeg is, geef hem dan nog eens 5 minuten.

5. Laat rusten.

Zet het vuur uit, maar laat het deksel op en laat uw rijst 15 minuten rusten. Dit voorkomt dat de rijst kleverig wordt en geeft je perfect donzige bruine rijst.

Volg Delish op Instagram.