Hoe aardappelen te koken

beeld

Parker Feierbach

Gekookte aardappelen alleen eten is nogal triest en niet iets dat we over het algemeen zouden aanbevelen. Koken is echter een zeer belangrijke vaardigheid om te kunnen koken. Drie redenen: aardappelsalade, aardappelpuree, en aardappelpuree. Waarom niet braden? De oven trekt vocht uit, wat geweldig is voor knapperigheid, maar geen bueno als je pluizige slagroomappelen wilt op Thanksgiving.

Volg de onderstaande regels, en je bent klaar voor het grote succes van een bach, ongeacht welke receptieroute je uiteindelijk kiest.

1. Gebruik wasachtige aardappelen … of roodbruin.

Zoals Yukon goud of rode gelukzaligheid. Ze houden hun vorm beter in het water, wat belangrijk is voor aardappelsalade. Roodbruine aardappelen werken ook goed voor aardappelpuree, maar ze hebben de neiging veel water op te nemen. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, bewaar ze tijdens het koken.

2. Scrub ze goed.

Vergeet niet dat spuds komen van vuil. Gebruik een borstel onder koud stromend water om ze branderig en klaar te maken.

3. Voer de messentest uit.

En wees eerlijk tegen jezelf. Het feit dat jij kan een mes snijden door een aardappel hoeft niet altijd te betekenen dat ze klaar zijn. Het mes moet gemakkelijk naar binnen schuiven.

4. Kook ze niet dood.

Zodra je het water aan de kook brengt, wil je de aardappels snel laten sudderen. Door ze te agressief te koken, worden ze afgebroken.

opbrengsten:

6

Voorbereidingstijd:

0

uur

10

mins

Totale tijd:

0

uur

30

mins

ingrediënten
Geel, rood geluk of roodbruine aardappelen
Kosjer zout
Routebeschrijving
  1. Boen de aardappelen schoon. Als u aardappelsalade of aardappelpuree maakt, snijdt u aardappelen in even grote stukken.
  2. Voeg de aardappelen toe aan een grote pan en giet dan voldoende water over om de aardappelen met 1 “te bedekken. Breng op smaak met een theelepel zout per pond aardappelen Breng water aan de kook op hoog vuur en laat vervolgens het vuur tot medium afkoelen en laat sudderen tot de aardappelen zijn gemakkelijk doorboord met een mes, ongeveer 10 minuten voor gehakte aardappelen en 20 minuten voor hele aardappelen.
  3. Giet de aardappelen in een vergiet af.