Het geheim van de beste spruiten ooit

Als je tegenwoordig aan spruiten denkt, denk je aan roosteren. (Gelukkig zijn de dagen van trieste gekookte spruiten voorbij.) En daar is niets mis mee. Geroosterde groenten zijn super smaakvol en ze zijn altijd vrij eenvoudig. Maar wat als je ongeduldig bent (lees: hangry) en niet wilt wachten op het half uur dat ze nemen om te bakken?

Start ze in een koude pan.

Ik ben dood serieus. Vergeet wat iedereen je vertelt over het op de juiste manier voorverwarmen van je koekenpan. Niets dat normaal aangeeft dat een pan klaar is (de watersproestest of de glinsterende olie) is hier van toepassing. Want als je de spruitjes toevoegt aan een hete pan met hete olie, zullen de buitenkanten te snel knappen en de binnenkant zal er nooit doorheen koken. (Vandaar dat iedereen zijn spruiten roostert.) Wanneer je echter spruiten in een koude pan start, duurt het verzengende proces langer en hebben de groenten meer tijd om zacht te worden. Het is een truc die we hebben opgepikt Cook’s Illustrated en kan niet wachten om met je te delen. Hier is hoe je het doet:

Voeg een gelijkmatige laag gehalveerde spruitjes toe aan een koekepan met anti-aanbaklaag, knip de zijkanten naar beneden. Besprenkel ze helemaal met olijfolie, bedek de koekenpan en leg ze op middelhoog vuur. Kook tot de spruiten heldergroen zijn (ongeveer 5 minuten), onthul en kook verder tot de gesneden kanten diep goudbruin zijn (ongeveer 2 minuten). Breng ze van warmte en voila! Het enige wat je hoeft te doen is ze opeten.

De spruiten blijven helder groen van kleur (iets dat je verliest bij het roosteren) en de bodems worden intens gekarameliseerd. We bevelen het proces ten zeerste aan en hebben slechts een klein advies: gebruik kleine spruitjes! We hebben dit proces getest met middelgrote spruitjes en bijna verbrand. Als je alleen grote spruiten hebt, is dat goed. Je moet alleen de warmte beter in de gaten houden en ze iets langer koken.

GERELATEERDE VIDEO:

PIN HET VOOR LATER:

beeld


Download de Delish app vandaag.

Volg Delish op Instagram.