Geweldige zeeduivel recepten

Pan-geroosterde zeeduivel met champignons en scallions

beeld

Melanie Acevedo

De stevige textuur van zeeduivel doet denken aan kreeft, maar zonder schelp om aan te pakken, is zeeduivel een stuk gemakkelijker te eten. Hier worden de filets geroosterd en vervolgens overgoten met een romige, met lente-ui bezaaide saus.

Zeeduivel Couscous

beeld

Vaste stukjes zeeduivel zijn ideaal om te sudderen in een bouillon op basis van tomaat, op smaak gebracht met knoflook, saffraan, komijn en cayennepeper. Serveer de vis op een hoop stomende couscous om alle glorieuze vloeistof op te zuigen.

Zeeduivel Bourguignon

beeld

Charles Gold

Lichte wijnjaren van geurige pinot noir paren goed met rijke zeevruchten zoals zeeduivel. Hier, smaken de wijn de visstoofpot terwijl het verstrekken van een heerlijk diner drank, op te starten.

Spaanse gestoofde zeeduivel

beeld

Melanie Acevedo

Olijfolie, rode paprika, knoflook en sherry geven deze zacht gestoofde vis zijn Spaanse accent. Ze zijn gepureerd met een ander favoriet Spaans ingrediënt, geblancheerde amandelen, die de saus verdikken en het een zoete, nootachtige smaak geven.

Fisherman’s Stew

beeld

Venkel en tomaat accent dit zeevruchten trio van zeeduivel, garnalen en mosselen. Verdubbel deze wanneer het bedrijf eraan komt – zorg er gewoon voor dat je een grote Nederlandse oven gebruikt in plaats van een koekenpan. Serveer met knapperig brood.

Lotte al Americaine

Deze French-style stew is made with monkfish, which has a delicate, sweet flavor similar to lobster's. Pressure-cooked fish remains tender while retaining flavor: In this classic preparation, monkfish is braised in tomatoes and flavored with saffron and Cognac.

Ann Stratton

Drukzure zeeduivel blijft mals met behoud van al zijn smaak. In deze klassieke bereiding wordt zeeduivel gesmoord in tomaten en gearomatiseerd met saffraan en Cognac.

Zeevruchten stoofpot

beeld

Kies voor stoofschotels en stoofpotten vis met een stevige textuur die hun vorm behoudt tijdens het koken. Kabeljauw, snapper en zeeduivel zijn ideaal, of gebruiken een variëteit, voor contrasterende smaken en texturen. Begeleid met een aantal goede ol ‘knapperige brood voor het dweilen van alle saus – laat geen bord ongemorste!