Dit is zonder enige moeite de eenvoudigste manier om ijskoffie te maken

IJskoffie lijkt in het begin belachelijk eenvoudig: maak je niet gewoon een pot zoals je normaal zou doen en gooi je hem over tonnen ijs? Dat is wat de naam doet vermoeden, maar het enige dat je nodig hebt is een slokje van die zwakke, waterige java om je te laten beseffen dat er iets niet klopt.

We wendden ons tot Chad Moore, de Global Coffee Engagement-specialist van Starbucks, om te leren wat we precies verkeerd deden, en hoe we ‘bucks’-kwaliteit cold brew en ijskoffie thuis konden krijgen. Hier leest u hoe u beide kunt krijgen.

De easiest way to make iced coffee

Ethan Calabrese

Hoe Killer Iced Coffee te maken

IJskoffie wordt bijna op dezelfde manier gemaakt als warme koffie, maar met één cruciale draai: gebruik half zoveel water. “Je wilt [de koffie] sterker maken omdat je ijs gaat toevoegen en dat smelt,” legt Moore uit. “Dat is wat we bedoelen als we zeggen dat we het brouwen op ‘dubbele sterkte’.”

Wat je nodig hebt

Moore beveelt het gebruik van een overloopkegel aan, die er in feite uitziet als een keramische trechter die je op een beker of beker gevuld met ijs kleeft. Plaats er een koffiefilter (of zelfs een papieren handdoek) bovenop, giet de koffiedik op – die fijngemalen moet worden, ongeveer de consistentie van suiker – en giet het water over het terrein. (Gebruik 8 ons water als u een kop van 16-ounce vult.)

Starbucks raadt aan om 4 eetlepels gemalen koffie te gebruiken voor elke 6 ons water die je eroverheen giet, volgens deze instructievideo.

Hoe to make iced coffee

Ethan Calabrese

Als u geen overloopbeker hebt, kunt u ook een Franse pers gebruiken. In dat geval zou je grovere gronden willen hebben die op kleine steentjes of kiezelstenen lijken, zodat ze niet door de gaten in de pers glippen en je een flinke beker van Joe geven. Hoe dan ook, je moet nog steeds de helft van het water gebruiken en ervoor zorgen dat het H2O van de hoogste kwaliteit is.

Wat size grounds to use when making iced coffee

Ethan Calabrese

Kanaal je innerlijk Water Boy

“Het belangrijkste is om te beginnen met vers, gefilterd water”, zegt Moore. “De meeste mensen denken daar niet aan, maar koffie bevat 98 procent water, dus het maakt een enorm verschil in hoe de drank smaakt.”

Het ijs zal een beetje smelten, maar dat is goed, want je hebt een dubbele sterke koffie die toch moet worden verdund.

Hoe to make pour-over iced coffee

Ethan Calabrese

De beste bonen om te gebruiken

Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse koffie hebben de neiging om meer knapperig en verfrissend te zijn, waardoor ze het best geschikt zijn voor ijskoffie of cold brew, zegt Moore. “Latijnse koffies hebben een nutteloosheid en pittigheid, terwijl Afrikaanse koffie vaak helder en zuur is, dus het hangt allemaal af van je voorkeur.”

De best way to make iced coffee

Ethan Calabrese

Hoe Crazy-Good Cold Brew te maken

Terwijl ijskoffie bijna onmiddellijk klaar is, is koud brouwen meer een verplichting: het moet 14 tot 24 uur worden geweekt voordat het klaar is om te schenken. Als je niet van bittere of zure koffie-AKA houdt, dat tintelende gevoel op je tong, wat je ook kunt krijgen door het drinken van OJ-het is de moeite meer dan waard, omdat die nachtelijke chill de java verzacht.

Hoe to make cold brew

Ethan Calabrese

Wat je nodig hebt

Deze methode is geweldig omdat je geen luxe koffieapparatuur of barista-vaardigheden hoeft te hebben om het onder de knie te krijgen. Je hebt gewoon twee gigantische kannen of kruik nodig om het brouwsel op te slaan en over te brengen, en een zeef om het terrein te scheiden wanneer de glorieuze tijd komt om het te drinken. “Je kunt zelfs een grote kom en een kaasdoek gebruiken”, zegt Moore.

We gebruikten twee grote potten en een zeef.

Hoe to make cold brew

Ethan Calabrese

Raak geaard

Gefilterd water is ook van cruciaal belang om hier te gebruiken, omdat het de smaak beïnvloedt, en in dit geval wilt u grofgemalen koffie gebruiken (denk aan steentjes of kleine stenen), omdat het water uitloogt van de gronden voor uren en uur. “Als het terrein te fijn is, kun je de bonen te veel uittrekken,” zegt Moore, wat leidt tot een werper van teleurstelling.

Wat te doen

Eenvoudiger dan dit wordt het volgende: Giet de groffe gronden in de grote kom / kruik / pot / vissenkom, na een 1: 1 verhouding van gronden tot water. “Als je een pond koffie gaat zetten, gebruik dan een liter water”, zegt Moore.

maken cold brew

Ethan Calabrese

Laat het 14 uur of langer in de koelkast liggen – de sweet spot van Starbucks is 20 uur, maar giet het mengsel dan door een zeef of kaasdoek (of zelfs een trechter met een koffiefilter) in een andere grote kan, dus het is klaar om dienen.

“Het eindproduct is een concentraat, dus u wilt het bedrag verdubbelen door er aan het einde water aan toe te voegen,” zegt Moore. Dus in dat geval, als je een glas maakt, vul het dan met ijs, giet het dan in de koude brouwsel, vul het halverwege, vul het dan met water, zodat het niet smaakt naar java-doordrenkte benzine.

Hoe to make cold brew

Ethan Calabrese

Breng het naar een hoger niveau

Zodra je beide stijlen onder de knie hebt, heeft Moore een uitdaging voor je: Probeer een paar plakjes sinaasappel of grapefruit aan je brouwsel toe te voegen, laat het 30 minuten in de koelkast of maximaal vier uur in de koelkast liggen.

De best way to make cold brew

Ethan Calabrese

De citrusnoten worden afgespeeld in Afrikaanse koffie, waardoor ze nog meer knapperig en verfrissend smaken – en Moore zweert dat het je drankje geen sinaasappelsmaak bezorgt (zolang je de vruchten niet meer dan een keer laat staan) paar uur, dat is).

Nu je weet hoe het zit, pindel deze afbeelding, zodat je op elk moment terug kunt komen en je drankje op kunt drinken:

Hoe Starbucks makes cold brew coffee

Ethan Calabrese

Volg Delish op Instagram.