Deze vakantiehack voor het serveren van een kaasplateau is te schattig

KRIJG HET RECEPT HIER.

Feit: geen vakantie feest is compleet zonder een kaasplateau. Kom op, je kunt ze lokken met kaasachtige dips, maar het is de kaasplank die ze doet blijven hangen. Ik serveer de mijne altijd op mijn marmeren plaat (ik weet het, dus Brooklyn), met een assortiment van vlees, kaas en fruit, maar dit jaar voel ik me bijzonder feestelijk, dus ik dien het in de vorm van een krans.

Waar ik het meest van hou aan deze krans? Het is gemaakt van rozemarijn (en geeft op een GEWELDIGE manier een beetje geur) en het duurt 3 minuten om samen te trekken. Vind de meest ondiepe plaat of serveerschotel die je hebt (een lip zal je leven behoorlijk moeilijk maken als die rozemarijntwijgen hun evenwicht verliezen) en begin de rozemarijn in een krans te plaatsen, om ze op elkaar te bevestigen. Zodra de krans is geplaatst, is het tijd om te verzamelen.

beeld

Jonathan Boulton

Als ik mijn ingrediënten voor een kaasplateau pluk, heb ik in principe altijd een cheddar-wit of geel, iedereen houdt ervan – een blauwe, een harde zoute kaas zoals pecorino en een zachte kaas zoals geit of brie. Kaas houdt van vlees, dus zorg altijd voor een selectie van salami en prosciutto. Accoutrements zoals druiven en olijven maken het stijlvol. Als deze allemaal op hun plaats zitten, maak dan een tweede rozemarijnkrans om brood en crackers van de leuke dingen te scheiden. En dat is het! Kaas, alsjeblieft!

Volg Delish op Instagram.