5 Redenen dat mama koken beter is dan elke bekende chef

Je bent niet bevooroordeeld. Het is maar een feit: je moeder kookt beter dan wie ook. Periode. Einde verhaal. Maar voor die sceptici die erop staan ​​dat alleen omdat ze geen Michelin-ster heeft, of een bestseller kookboek, en oke, er is die tijd dat de brandweer langs moest komen omdat ze die stoofpot net iets te goed gedaan had, we hebben je terug. Laat ze deze lijst zien, samen met het bakselrecept van je mama’s garlicky shrimp-alfredo. Ze zullen hun woorden snel opeten.

Ze heeft nooit een recept nodig.

beeld

Probeer niet eens om metingen te vragen – ze weet hoeveel ze uit het geheugen en op smaak kan gebruiken, wat betekent dat ze een gerecht gemakkelijk kan aanpassen om er vijf of vijftien te voeren, allemaal door haar deskundige oogopslag van ingrediënten. En ze stopt niet constant om naar de ingrediënten te verwijzen of dingen uit te rekenen, dus het eten is op tafel in de helft van de keren dat iedereen minder ervaren zou zijn.

Ze is geen snob van eten.

beeld

Mam begrijpt dat sommige dagen om tater tots vragen. Gegarneerd met queso. En vol met verkruimeld spek en dan gevouwen in een vaag voedzame maaltijd (hey, er zit bevroren broccoli in!), Ze noemt het een hot-ijs. En weet je wat? Je neemt het elke dag over foie gras.

Ze beoordeelt je rare smaak niet.

beeld

Je vrienden kunnen in paniek raken over je liefde voor ketchup op roerei (of eigenlijk ketchup op alles), maar niet voor mama. Ze blaast de 54-inch fles Heinz bij elke brunch-bijeenkomst met trots kapot, omdat ze weet wat je wilt, en ze heeft geen enkel probleem om je op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Zelfs die gewoontes die misschien waarschijnlijk moeten worden gepensioneerd (zoals die hele matching-velours-trainingspakfase).

Ze maakt het altijd net hoe je het wilt.

beeld

Natuurlijk, AI komt misschien in de buurt – de junioven van $ 1.500 gebruikt immers een sonde om ervoor te zorgen dat je zalm perfect gaar is en je waarschuwt als hij verschroeit – maar misschien heb je liever dat je vis goed is. Maak dat extra goed gedaan. De computer kan protesteren, maar mama niet. Net zoals ze niet oordeelt over jouw bizarre voorliefde voor het plaatsen van gehakte hotdogs in jouw bolognese (liefde IS blind!), Is ze gewend aan jouw smaak, dus ze maakt alles naar jouw smaak. Het doet natuurlijk geen pijn dat je gehemelte waarschijnlijk erg op de hare lijkt, gezien de gedeelde genetica en het feit dat ze je opvoedde op haar manier van koken, maar toch. Je vindt het leuk wat je wilt.

Zij doet UW GERECHTEN … En klaagt niet.

beeld

Zoveel als je moeder je soms kan laten smoren – of je vraagt ​​je nu eens wat je nu precies doet met je haar, en of het als een “stijl” telt – er zijn momenten dat ze je eraan herinnert dat ze volkomen, waarachtig is , gewoon te goed voor jou. Zoals wanneer ze je een ongelooflijke maaltijd kookt, geen smaak zoals thuis … en dan onmiddellijk je lege bord pakt en begint te wassen voordat je zelfs kunt protesteren. Dat is ongelooflijk, maar ook, volkomen overbodig. Laat de vrouw zien hoeveel je haar waardeert en zorg voor de afwas, voordat ze zelfs maar de kans krijgt om op te staan ​​van de tafel.

Gebruik de gelegenheid om te chatten terwijl je scrubt. Wie weet – die quality time zou haar kunnen helpen langer te leven, volgens recente rapporten.

Volg Delish op Instagram.