4 redenen waarom witte chocolade beter is dan alle andere chocolade

Tot iets meer dan een jaar geleden verachtte ik witte chocolade. Ik viel in het kamp van mensen die het niet als een “echte” vorm van chocolade beschouwden en deed echt mijn uiterste best om het te ontzenuwen. Toen ontmoette ik mijn vriend, de meest toegewijde witte chocolade liefhebber die ik ooit gezien had. Voorbeeld: de gast zal graag met twee Hershey’s ‘Bars’ en ‘Creme-bars dineren (voor de goede orde, dat zou ik nooit toestaan).

In het begin van onze relatie probeerde ik zijn gekoesterde traktatie te verbieden. De eerste keer dat we chocoladekoekjes samen maakten, onderzocht ik de ingrediënten die ik nodig had om naar de winkel te gaan toen hij voorstelde om naast de halfzoete witte chocoladekoekjes op te halen – hij hoopte dat we een mix konden maken. “Natuurlijk,” antwoordde ik enthousiast, maar ik kende mijn echte spelplan. Ik ging alleen terug naar mijn appartement met halfzachte frieten in de hand, liegend dat de supermarkt buiten was. De trieste blik op zijn gezicht verpletterde me en ik zwoer stilletjes om tenminste een te maken klein moeite om de spullen te heroverwegen.

Serendipitously stuurde een mooie chocolatier uit Seattle me een paar weken later een paar bars om te samplen. Ik was oprecht verrast dat een luxe bedrijf witte chocolade zou maken en het zou verslaan met verfijnde smaken zoals citrus en cayennepeper. Ik had al zo lang geen witte chocolade geproefd dat ik niet eens wist wat ik kon verwachten. Het was lief – maar niet openlijk dus, en dat is hoe ik het me herinnerde. En het had een complexe, boterachtige smaak die me op de grond zette. Voordat ik het wist, was het enige dat nog in mijn handen lag de wikkel. Ik voelde me opgelaten – als een bedrieger. Hoe kon ik witte chocolade al zoveel jaren opzij zetten??

Dit is wat ik heb geleerd: regels voor witte chocolade. Ik heb het ten onrechte gezien als veel mensen: een mindere, goedkopere versie van melk en donker. Het is tijd om het verhaal recht te zetten met deze feiten.

wit chocolate

witte chocolade
Getty Images

1. Het is eigenlijk echte chocolade. Mensen zeggen graag: “Het is nepchocolade!” Dat is eigenlijk maar gedeeltelijk waar. Witte chocolade is niet alleen een verwerkte nepversie van chocolade; het is een afgeleide. In tegenstelling tot melk en donker bevat witte chocolade geen gemalen cacaobonen (vandaar de lichte kleur). De cacaobonen en cacaoboter worden gescheiden tijdens verwerking en opnieuw gecombineerd voor het creëren van de melk en donkere variëteiten. In plaats daarvan bestaat witte chocolade voornamelijk uit cacaoboter, die melk en donker ook bevatten, maar dan in veel kleinere hoeveelheden.

Guittard white chocolate

Met dank aan Guittard

2. Het goede spul is Amerikaans gemaakt. Er zijn nogal wat Amerikaanse bedrijven, zoals jcoco, Guittard en Askinosie, die echt witte chocolade van goede kwaliteit maken. (In tegenstelling tot melk en donker-Europa, bochten de markt daar.) Voor de echt magische spullen, controleer het etiket en zorg ervoor dat cacaoboter de enige bron van vet in de bar is. Sla degenen over met toegevoegde oliën. Doe een kleurentest: de balk moet gebroken wit zijn als deze is gemaakt met pure cacaoboter.

wit chocolate cashew berry cups

3. Witte chocolade geeft andere ingrediënten weer en overschaduwt ze niet. Niet alleen combineert witte chocolade belachelijk goed met elk type fruit, vooral als het gaat om fruit, de delicate smaak laat ingrediënten schijnen zonder ze te overheersen (ik kijk naar jou, donkere chocolade). Witte chocolade helpt ook om de bittere smaak van donkere chocolade te verzachten in gebakken goederen zoals brownies en cakes.

4. Er is niets beter dan witte chocolade glazuur. Gedurende mijn hernieuwde liefdesrelatie met witte chocolade, heb ik koekjes, cakes, schors en scones gemaakt – allemaal heerlijke, maar witte chocolade botercreme is een laatste maaltijd mededinger. Doe jezelf een plezier en ga er een paar maken. Nu.

beeld

Con Poulos

Добавить комментарий

*

39 − 31 =