3 Tekenen dat je eieren voorbij zijn

Soms wordt de inhoud van onze koelkasten verwaarloosd. Het is cool, we doen het ook! (Met vier koelkasten in de testkeuken is het heel gemakkelijk om dingen een beetje onopgemerkt te laten te lang.) Het volgende, weet je, je staat op het punt jezelf een omelet te maken en je denkt bij jezelf, “Hoe lang geleden heb ik deze eieren gekocht? ” In tegenstelling tot melk en brood, is het een beetje moeilijk om te zeggen of eieren al dan niet over hun hoogtepunt heen zijn. Lees verder voor onze gids voor het bepalen van de versheid van eieren – vertrouw ons, het is heel eenvoudig. (Sorry, ik stop!)

1. Controleer de vervaldatum.

Ik weet het, ik weet het, dit is hetzelfde als iemand met computerproblemen vragen of ze opnieuw hebben geprobeerd te herstarten. Hoewel vervaldatums meer op schattingen lijken dan op regels, kunnen dit goede indicatoren zijn. Over het algemeen moeten eieren binnen 5 weken na aanschaf worden gebruikt, maar het uitzoeken van de vervaldatum kan lastig zijn. Als u geen specifieke datum op uw doos ziet, moet er een driecijferig nummer zijn (de “Juliaanse datum”), waarmee wordt aangegeven op welke dag van het jaar uw eieren zijn verpakt. Als u de wiskunde niet wilt doen, heeft de USDA hier een handige tabel die u eierdaags vertelt hoe lang uw eieren in hun doos zitten. (Sorry, dat was de laatste, ik zweer.)

2. Geef ze een snuifje.

De neus weet het! Zoals met de meeste andere verse voedingsmiddelen, zullen slechte eieren een onmiskenbare rotte geur hebben. Ruik eerst de schaal. Als je niet zeker bent, knal je je ei in een kom en geef het nog een snuifje. Je weet hoe ze zeggen “geen nieuws is goed nieuws?” Hetzelfde geldt voor stinkende eieren. Geen geur = goede eieren. Als je eieren een soort stank verspreiden, moeten ze worden weggegooid.

3. Als u nog steeds niet zeker weet, voert u de zweeftest uit.

Deze old school freshness-test werkt echt. Vul een grote kom met koud water van minimaal 4 “diep. Laat je ei vallen en zie hoe het zich in het water nestelt. Als het zinkt en plat ligt, is het super fris. Dat komt omdat de eischaaltjes poreus zijn en daarom na verloop van tijd lucht inlaten. Als je ei zakt en rechtop staat, is het behoorlijk vers. Als het drijft, is het OUD. Dat betekent niet noodzakelijk dat het slecht is, maar verwijs naar stap 2 om ervoor te zorgen dat het de reukproef doorstaat. Als dat zo is, ga terug naar die omelet! Ik stel deze voor.

beeld

Jonathan Boulton

BESTEL NU VOORAF Delish Cookbook, indiebound.org