Recepten en tips voor het omgaan met opkomende allergieën bij kinderen

mieren on a Log

Flickr / B Tal

Een duizelingwekkende in 13 Amerikaanse kinderen lijdt aan voedselallergieën volgens een nieuwe studie vrijgegeven maandag in het tijdschrift Kindergeneeskunde. Op basis van een onderzoek onder bijna 40.000 ouders bleek uit de studie dat 8% van de kinderen jonger dan 18 jaar allergisch zijn voor ten minste één voedsel, wat neerkomt op bijna 6 miljoen kinderen in de Verenigde Staten en gemiddeld tot 2 tot 3 studenten per klas.

De cijfers waren bijzonder verontrustend, aangezien uit een CDC-onderzoek in 2007 bleek dat slechts 4% van de Amerikaanse kinderen voedselallergieën had. In de nieuwe studie werden pinda-allergieën het meest gerapporteerd, gevolgd door gevoeligheid voor melk en schaaldieren, en meer dan 30% van de kinderen met voedselallergieën hadden problemen met meerdere voedingsmiddelen.

“Begrijpen hoe vaak het is en hoe ernstig het is, dat is belangrijk om op te merken,” zei Dr Ruchi S. Gupta, hoofdauteur van de studie, vertelde Today.com. Bijna 40% van de 6 miljoen mensen lijdt aan ernstige allergische reacties, met tieners die het meest vatbaar zijn voor dergelijke gebeurtenissen. “Het is heel belangrijk dat mensen begrijpen dat dit heel echt is,” zei Gupta.

Dus gezien de ernst en omvang van het probleem, zijn er manieren om kinderallergieën te voorkomen?

De American Academy of Allergy, Asthma & Immunologs stelt het volgende vast:

 • Indien mogelijk moeten moeders de eerste vier tot zes maanden baby’s borstvoeding geven, omdat moedermelk het immuunsysteem van baby’s versterkt en het onwaarschijnlijk is dat ze allergieën veroorzaken. Als borstvoeding geen optie is, moeten hypoallergene formules worden gebruikt in de vorm van koemelk of soja.
 • Na het geven van borstvoeding moet vast voedsel een voor een worden toegevoegd, met de nadruk op voedingsmiddelen met een enkel ingrediënt, zoals fruit, groenten en granen. Door voedsel geleidelijk in te voeren, kunnen ouders bepalen welke voedingsmiddelen, als ze voedsel bevatten, allergische reacties veroorzaken.
 • Wacht tot na de eerste verjaardag van een kind om allergie-gevoelige voedingsmiddelen zoals koemelk, soja, eieren, vis, schaaldieren, pinda’s en noten te introduceren, en alleen dan als een kind geen tekenen van eerdere voedselallergieën vertoont.
 • Hoewel sommige studies geprobeerd hebben het dieet van een moeder te beperken tijdens zwangerschap en borstvoeding, is deze methode niet zo effectief gebleken als het langzaam integreren van voedsel in het dieet van een kind..

  Maar zelfs met deze strategieën kunnen voedselallergieën zich nog steeds ontwikkelen, dus hier zijn enkele smakelijke zomerrecepten die vrij zijn van de meest voorkomende kinderallergenen: pinda’s, zuivelproducten en schaaldieren..

  Allergievriendelijke recepten voor de zomer

  beeld

  Varkenskoteletten met abrikozen en tomatenchutney

  beeld

  Zuivel-vrije bananenrijstpudding

  beeld

  Ken Burris

  Bean Burgers met Spicy Guacamole

  beeld

  5-Spice Kalkoen- en slawraps

  beeld

  Gegrilde plantaardige gazpacho

  beeld

  Chunky Peach ijslollys

  Добавить комментарий

  *

  3 + 1 =