Пицкле Јуице и Гатораде Вие за успех у спортском пићу

кисели краставац brine

сеантоиер / флицкр

Након дугог, интензивног трчања, за шта сте дошли? Боца воде? Гатораде? Шта је са лијепом хладном чашом киселог сока? Звучно чудно? То би могла бити будућност спортских пића.

Још од Делисха: Здрави рецепти за спортисте

Док спортски пиће могул, Гатораде покушава да диверзификује производну линију како би укључио барове, жваке, љуске и друге производе који побољшавају перформансе, Брандон Броокс остао је чист са својим производом. Пицкле Јуице Спорт. Оглашивачко доба извештава да је Броокс почео да ствара свој производ за сок од парадајза 2000. године када је видео да је сок од шаргарепе и сок шипова био толико популаран у куповини у супермаркету где је био директор продавнице.

Више за Делисх: Топ 5 енергетских напитака

Године 2006. Броокс је започео брендирање производа као спортско пиће и користио Даллас Цовбои Јасон Вхиттен у маркетиншку кампању. Спортско пиће? Да, доказано је да сок од кикирики олакшава грчеве везане за активност. Студија Бригхам Иоунг Университиа показала је да су субјекти искусили олакшање само 85 секунди након ингестије. Иако неки научници верују да је то чисто неуролошки, некако је помогао кисели краставац.

Још од компаније Делисх: Да ли компаније маркетингују енергију за децу?

Иако је доступан у 23 државе у ХЕБ-у, Академија Спортинг Гоодс, Супер 1 Фоодс и Брооксхире’с, Пицкле Јуице Спорт је тек недавно постала профитабилна. Делимично, то је зато што је Броокс почео да се бави маркетингом нишем спортиста, слично као модел Цлиф Бар-а. Успело је. У 2010. години продаја је порасла за 102% у односу на 2009. годину, а продаја у 2011. години је за 54% већа од 2010. године. Сок од кокичара постаје врућа роба.

Још од Делиша: Јело тамне чоколаде може побољшати физичку издржљивост

И Броокс и Гатораде се суочавају са истим проблемом: како направити своје производе окусним. Броокс планира да лансира Пицкле Јуице Спорт Плус, слатку верзију са додатним соком од ноктију, у 2012. години. Гаторадеов проблем ствара производ који је окретан тржишту, преноси МСН Монеи. План за пиће компаније “Приме, Извођење и опоравак” у трећем кораку сматра се превише сложеним и прекомплицираним. Власник ПепсиЦо још једном покушава да ребрендира Гатораде, овог пута користећи звезде спортиста да тестира производе, у распону од шипки до вибрација, као маркетиншки плак.

Пицкле Јуице Спорт или Гатораде схаке? Шта је ваше мишљење?