Конгрес посматра пицу као поврће, подсећа на предлог УСДА школског ручка

Ако остане на Конгресу, пица и помфрит ће наставити да се појављују на плочама у школским кафетеријама широм земље. Предлог Конгреса о потрошњи изазива предлог администрације администрације да програми школског ручка буду здравији смањењем натријума и повећањем цјелокупног зрна, воћа и поврћа, тврде неки нутриционисти и присталице овог предлога. Једна компонента рачуна која се често цитира: омогућиће да се парадајзна паста на пици сматра “поврћем” и спречи лакше доступно поврће за децу.

Школа Pizza Lunch

еатхобокен.блогспот.цом

Али зашто би Конгрес желео да спречи децу да добију добро уравнотежени оброк? Према Ассоциатед Пресс, има мотив: пријатне лобисте.

“Прехрамбене компаније које производе смрзнуте пице за школе, индустрију соли и произвођаче кромпира захтевале су промјене, а неки конзервативци у Конгресу кажу да федерална влада не сме да говори деци шта да једу”, извјештава Ассоциатед Пресс.

Још од журке: 17 здравих рецепата за децу

Поред играча који су имали користи од пружања хране за школске програме за ручак, неке школе се супротстављају налогу администрације Обаме. Они тврде да би нови УСДА захтеви коштали превише за имплементацију. Као што је наведено у АП-у, “школе већ дуго предузимају широка упутства од владе о томе шта могу да служе у федерално субвенционираним оброцима који се бесплатно служе бесплатно или по смањеној цени за децу са ниским приходима.” Међутим, често је борба за школовање да прати смернице и држати строгих буџета.

Још од журке: 30 школских ручких идеја

Као резултат тога, републиканци су лобирали за промену закона о пољопривредном министарству, који је рафала перје. “Одушевљени смо што Конгрес озбиљно разматра језик који би ефикасно категоризирао пицу као поврће у програму школског ручка”, рекла је Ами Давсон Таггарт, директор Мисије: спремност. Иако адвокат за исхрану Марго Воотан из Центра за науку у јавном интересу, изјавио је АП: “Они [Конгрес] су сигурни да су два највећа проблема у програму школе за ручак, пицу и помфрит, нетакнути”.

Још од журке: Здрави домаћи пица рецепти

Ове седмице Хоусе и Сенат ће гласати о закону и послати га предсједнику Обамау. У том тренутку видећемо да ли се председник слаже да су две кашике пасте парадајза заиста једна од услуга поврћа.

Шта си узимао? Мислите ли да су смернице УСДА прикладне или да Конгрес има тачку?

Добавить комментарий

*

5 + 1 =