Дивине Ласси: Дахлициоус!

Ласси (да не буде помешан са иконичним граничним колијом “Лассие”) је мало вероватно освјежавајуће пиће засновано на јогурту које је све бес у целом индијском потконтиненту. Практично свуда где идете у Индији, Пакистану или Непалу, на дохвату се налази мраморно кремасто ласи. За оне који сте потпуно нови у концепту, Лассис су хладне напитке доступне у свим врстама укуса и сорти. У питању су слатки лази лавиринти, салисани салисани лассис и веома интригантна сорта “бханг ласси” која садржи дериват течних марихуана (непотребно је рећи да се ова бхангова сорта не продаје у Сједињеним Америчким Државама). Комбинација јогурта у ласи има ефекат хлађења, као и пробавну функцију, и чини ово далеко хранљивијом алтернативом свом стандардном безалкохолном напитку.

Након што проведем неко време у Индији и развијем прави укус за квалитетни ласси, ја имам прилику да поздравим лассис у свој живот сваку прилику коју добијем. Када сам дошао на Дахлициоус Ласси, био сам узбуђен али мало збуњен. Име “Дахлициоус” (један од оних паметних облика хибридизираног маркетинга) говорио ме је да верујем да је овај ласи вероватно заснован на диму (као што је направљен са махунаркама). Брзо скенирање састојака наводи другачије; изгледало је да је стандардно пиће на бази млека. Компонента “дахл” за име била је у вези са дахи, што је разноврстан индијски јогурт, а ништа од тога не значи никоме ко није упознат са особинама или специфичностима индијског јогурта. Опрости ми због дигресије.

слика

слика

Дакле, Дахлициоус Ласси је заиста укусна, као и прилично аутентична дегустација. Доступне у четири варијанте, од којих свака од њих означава воћу као и одређену тачку поријекла (Орегон Стравберри, Маине Блуеберри, Ецуадор Банана и Алпхонсо Индиан Манго), ове ласе се раде са мастима без тровине без рБСТ-а -вредне Вермонтове краве (наводно, овај бренд лассиса траје преко 12 сати да направи и садржи 5 јединствених пробиотика). Сваки воћни ласси је изузетно кремаст, са довољно сладакости да би се избалансирао мало јогурт тангинесс присутан. Окус и текстура су негде између стандардне млечне гурмане и кефирског млека – не претерано густо и не прелијепо слатко. Од четири, Алпхонсо Манго укус је био изузетан, са дубоком наранџастом бојом и посебним укусом манга који је био чисто индијски.

Дахлициоус Лассис су доступни у танким бочицама од 7 унча (2.49 долара) и продају се на одабраним тржиштима.