Десницка храна у свету

Отпад једног човјека је човјек другог човека, а укусни штап сира једног човјека је мирисни мирис другог човјека, мирисног смрдљивог смрчастог снопа. Они могу добро да пробају, али списак хране испод има лошу репутацију што је међу најснажнијим на свету.

риба warning

флицкр / пассивеаггрессивенотес

10. Ре-загрејана рибаУ недавном чланку о лошем пословању о јести, Вол Стрит новине извештавали су да је поново загрејана риба међу најпроваљенијим смрдљивим хранама, према истраживању Монелл Цхемицал Сенсес Центра у Филаделфији. Остала храна која је донела жалбе? Микровремени бурритос и сендвичи од ливервурста.

Нато

флицкр / јасја деккер

9. Натто
Ове лепљиве, гњечасте ферментиране соје се јаве у Јапану током цијелог дана, често са пиринчем и мисо супом, у суши, или као дио посуда од резанци. Поред своје изазовне текстуре, Нато има оштар мирис, често упоређену са смрдљивим чарапама, остављајући једног предузетничког заната за креирање “без мириса” верзије популарне хране.

Још из Делисха: 23 предмета брзе хране продате у иностранству

лимбургер sandwich

флицкр / јиммиваине

8. Сир Лимбургер
Према мишљењу Одбора за маркетинг млека у Висцонсину, једина фабрика сира у Монроу, Висцонсин, одговорна је за све сивом лиморнерског сира израђених у САД. Многи се стиде од непријатељског сјаја. Али у Висконсину, она је вољена, често служи као део Лимбургер сендвича на пумперницкел с сенфом и – као да сир није био довољно снажан – великодушно надувавање резаних сирових лука.

Иру

Зз411 / викимедиа

7. Иру
Популарно међу јоруба народима у Нигерији, ово поврће (познато и под називом давадава) се производи ферментацијом пасуљка. Иако има нарочито тешки мирис, када се скува, делује као побољшач укуса за супе и чорбе.

Још из Делиша: Најчудније ресторане широм света

Доењанг

Флицкр / Емили Барнеи

6. Доењанг
Иако је ова ферментирана паста соје у главу у корејској кухињи захваљујући богатој, укусној укусу умами, интензивни мирис попут амонијака створен у проширеном процесу ферментације је велики отказ за неке.

лутефиск

флицкр / лиерне

5. Лутефиск
Омиљени медју норвешко-американцима на Средњем западу, лутефискис направљен реконструкцијом посуђеног бакра у лужини (алкална течност која се користи за излечење многих намирница) током неколико дана, а затим пецење или кување рибе до желатинасте длаке.

смрдљиви tofu

флицкр / ЛВИ

4. Стинки Тофу (цхоу доуфу)
Име каже све у овој ферментисани тофу јело, популарна улична храна широм Кине, често је служила дубоко пржена. Смрад је прилично гњечен, али када је добро припремљен, ефекат је лаган, прозрачан и изненађујуће њежан.

Виеук Boulogne

флицкр / ноодлепие

3. Виеук Боулогне
У 2004. години, панел стручних олфакторских истраживача (и једног специјално креираног електронског носа) на Универзитету Цранфиелд у Бедфордсхиреу у Великој Британији сматрао се да је овај мекан, кремасти сир најслабији у свету. Његова арома често се упоређује са гњурком или гнијездом.

Сурстромминг

флицкр / хепп

2. Сурстромминг
Ако је ваша идеја о шведској риби жвакав црвена гумичаста бомбона, онда ће ова шведска морска храна деликатеса можда вас ухватити. Ова киселина, ферментисана харинга је тако штетна што чак и званична владина веб страница Шведске означава да има “оштар мирис гњавих риба”. На сајту се такође препоручује да оперете харинго пре него што га послужите, и упозорава да “калаја треба отворити на отвореном простору, али њен садржај најбоље се чисти у затвореном простору, јер мирис привлачи мухе.”

дуриан

ЦхилдофМиднигхт / Викимедиа

1. Дуриан
Ово воће у југоисточној Азији, често коришћено у кошуљи или као пуњење у слатким пецивима, некима га поштују због зрелог, ораховитог, оштрог укуса. Али, за друге, плод се призива за мирис који је природњак Алфред Руссел Валлаце из 19. века назвао “на уму крем-сир, лук-сос, шери-вино и друга несметана јела”. Бизарре Фоодс домаћин, Андрев Зиммерн, упоређивао је мирис са “потпуно гњеченим лукавим луком”.