14 ствари које треба знати пре него што једете Доритос

Сви се сећају свог првог пута … једу Доритоса. Близу педесетогодишњег бренда запамћено је из више разлога него отисци од флоуцентно-наранџасте боје који остављају иза себе. Иако су у овом тренутку име за домаћинство, можда постоји неколико ствари које не знате о овим потпуно укусним бомбама.

1. То је Супер Бовл Парти-Муст-Хаве.

Доритос не покреће никакве огласе у Супер Бовлу 2017. године, и са добрим разлогом – није потребно оглашавати. Према наводима компаније Јет.цом, арома нацхо сира је најпродаванији чип током Супер Бовл сезоне. (Псст … Ако желите да своје чипове доведете до следећег нивоа, изненадите своје госте користећи их као хлеб за пилеће понуде.)

2. Они су иза једног од највећих хитова Тацо Белла.

Т-Белл је сматрао да је лансирање Доритос Лоцос Тацос – тацо са хрустљавом шкољком од прашине Доритоса – један од највећих лансирања производа у историји, доносећи милијарду долара (БИЛЛИОН!) Годину дана након свог дебитовања. Бренд је ангажовао додатних 15.000 запослених само да би наставио са потражњом.

3. Доритос је реч мексичко-шпанског поријекла.

ОК, само зато што сте добро постављени у Доритос-у не значи да сте технички двојезични, али име познатог чипа произилази из речи “Дорадито”, што значи “мали делови злата”. Да ли је боја сада јаснија??

4. Диснеиланд: “Гдје (Доритос) сањају”.

Фрито-Лаи, компанија која прави Доритос, имала је ресторан Диснеиланд назван Цаса де Фритос. Године 1964. радници у Цаса де Фритос одлучили су да експериментишу са преосталим тортилима, па су их пржили и искусили. Мало су знали, али њихов ревидирани рецепт би постао познати наранџасти чипови 1966. године, када је Фрито-Лаиов потпредседник маркетинга, Арцх Вест реализовао свој потенцијал.

слика

Љубазношћу Том Симпсона / Флицкр Цреативе Цоммонс

5. НОВИ ЗЕЛАНД РЕЛАТИВЕЛИ НЕВ ТО ТХЕ ДОРИТОС ГАМЕ.

Иако је готово 50 година од када је Доритос први пут покренут, Нови Зеланд је пропустио на забави, док чипови нису уведени у своју земљу у 2010..

6. Они су пионири тортилских чипова.

Доритос били су први тортилски чипови који су на националном нивоу ослободјени, што их чини још тежим поступком који прати иза експлозивног укуса.

7. ОРИГИНАЛНИ ДОРИТОС ДОБИО МАКЕОВЕР.

Осим ревизије почетног рецепта службеника Цаса де Фрито, Доритос је такође преправљен 1995. године. Чипови су направљени за 20% већи, 15% тањи, експлодирани са још више зачина, а ивице су заобљене како би се браниле од лома у торбе.

8. ДОРИТОС ИМАЈУ СОРТИ ВЕКТОРСКИХ УКРАСА КРОЗ ГЛОБЕ.

Иако су амерички навијачи чувеног чипа могли да се користе за укусе Нацхо Цхеесе и Цоол Ранцх, Јужнокорејци ждрују јогурта и јапанске навијаче снацк на шљаку, италијанским морским плодовима и хрустљавим верзијама лососа. Такође смо морали да се поздравимо са укусима као што су кисели крем и лук, сесаме, ракиј ранча Нацхо Цхипотле, Текас Танг, скутни сир Јацк Монтереи, Цхестер’с Цхеесе и Буффало Винг н ‘Ранцх.

Хладан American Doritos

Алисон Хурт / Флицкр Цреативе Цоммонс

9. КОРУ КОЈА ЈЕ ДОРИТОС МОГУЋА ДА ЈЕ РАСТ НА СВИМ КОНТИНЕНТИМА, УШТЕДИ ЗА АНТАРЦТИ.

Доритос мора бити направљен негде, али зашто не свуда?

10. СТУДИЈИ ПОКАЗУЈУ ДА ЈЕ ПРОЧИТНО ВРИЈЕМЕ ДАНА КОЈА КОРИСТИ ДОРИТОС.

Истраживачи су закључили да се у просеку Доритос једе између 20х и 23х ноћу. Звучи добро.

11. ДОРИТОС МОГУ БИТИ ОРАНГЕ, АЛИ ЗАВРШЕТИ У ЗЕЛЕНИ.

Натионал Геограпхиц емитовао телевизијски специјалац, који је открио да је компанија за кукурузну чип лидер у категорији хране, која доноси годишњи приход од 4 милијарде долара.

Ретро Doritos - Taco Flavor

Јим Еллвангер / Флицкр Цреативе Цоммонс

12. ДА ЛИ ЈЕ ПРАЗЊЕН, ИЛИ НЕ ПОРЕМЕЋИ: ДА ЈЕ ПИТАЊЕ.

Доритос је укусан у сваком погледу, али будимо искрени: чувени су због њихове боје. Лизање шокантног наранџастог праха са прстију је део искуства Доритоса. Иако се каже да ће Доритос исто пробати и без праха, они једноставно не би била иста.

13. ЛОТ СТУФФ, ЗА МАЛО ЧИПУ.

Доритос има више од 30 састојака, укључујући кукуруз, романо сир, цхеддар сир, пиник, црвени и зелени паприка у праху и пуно других ствари које не можемо изговорити. Све то, само за нас да их ожемо у једном угризу.

14. ДОРИТОС НИЈЕ САМО ЦХИП, ЊИХОВЕ НАУКА.

Стварање Доритоса можда је била срећна несрећа, али чипова магија није грешка. На пример, можда ћете се питати зашто не можете завршити вечеру с свињским месом, али лако можете удахнути целу торбу Доритоса. Хвала “нестати калоријску густину”, феномен који се јавља када се масне грицкалице растопи у уста и превари вас у размишљање да се масноћа истопила. Млечне и лимунске киселине нису неопходни састојци, али они пробуде жлезде и траже да једете више. Зато кривите своје жлезде када не можете да одолите још једној торби … ер … чипу.

слика

ПИН ЗА ЛАТЕР:

слика

Добавить комментарий

*

43 + = 48