10 најгоље хране

Не би требали судити храну својим изгледом, али у случају ових одвратних али укусних намирница, понекад не можемо помоћи.

Више од Делисх: 10 чудних намирница из цијелог свијета

1. Корење целине

целер root

Исланд Виттлес / флицкр

Иако то чини сјајан ремоуладе, коријен целера у својој сировој форми не добија пљувачке жлезде. Подсећајући огромну лопту за куглање, овај чврст корен се може резати танко и послужити у салате или пити у домаћу, природно кремасту супу. Прикупите рецептове корена целера.

2. Монкфисх

монкфисх image

х-бомб / флицкр

Са лицем само је његова дубоко заливена мајка волела (или, зар не?), Монкфисх није риба коју желите упознати у мрачној улици. Са својим оштрим игличастим зубима и благо ошамућеним лице, ова риба обично се продаје без главе – из очигледних разлога. Али месо је названо јастога јадника. Месо, слатко и укусно у супу од морске хране. Узми рецепте монкфисха.

3. Морелс

више

РобМан170 / флицкр

Једна од најцењенијих печурака, морелс су луксузни знак пролећног времена и имају цењени квалитет умами. Али мораш признати да они личе на нешто што је било из дубине испод мора или из простора. Узмите још рецепта.

4. Геодуцкс

геодуцк

цхизанг / флицкр

Чак и слатко име не помаже да се ови мекушци привлаче. Ови џиновски шкољке излијевају из својих граната и личи на нешто (хајде да будемо искрени) одлучно фалични. Али ако је исправно припремљено (рецимо, на жару свјеже на плажи) нема ништа боље.

Још од Делиш: Чудна храна коју морате пробати

5. Тартуфи

слика

У зависности од тога да ли су црне или беле (ретка и снажнија сорта), ове драгоцене гљиве могу продати на стотине или чак на хиљаде долара. Међутим, ако их необучено видимо у дивљини, могли би их ударити у страну као чудни груди прљавштине. Арома коју додају било којим јелима је неупоредива. Узмите тартуфске рецепте.

6. Цравфисх

цравфисх

цхизанг / флицкр

Они се не зову мудбугови за ништа. Цравфисх (или ракови) не изгледају више апетизирајуће пре него што су кувани од било чега страшног створења. Али једном, кувани до црвене у лонцу кукуруза и кромпира, они су неодољиви. Прикупите рецептове корена целера.

7. Биттер Мелон

горко melon

Александра Мосс / фликр

Не само да је ова диња суптилно горка, већ и скромна. Збуњен, дугачак, нервозан и зелен, ови лубенице најбоље се бацају у мешавину или у азијском супу. Такође су огорчени да се могу користити уместо хмеља у пиву.

8. Буда рука

буддха's hand

вондерферрет / флицкр

Свако са оваквом руком би требало да провери лекар. Подсећајући на густу, жуту лигњу која виси са дрвета, Будина рука је, заправо, невероватно мирисан цитрус. Његова кисела, али цвјетна пилинга је кандирана или се користи за своје љепоте. Такође се повремено употребљава и за узимање алкохола.

9. Цхаиоте

цхаиоте

Тхиаго Гама Оливеира / фликр

Ако су Муппетс направили поврће, то би изгледало. Гребенови у овим гантама у облику граната су толико дубоки да би скоро могли бити уста. Воћка се може резати и јести сирово или се може кувати и припремити прилично без икаквог начина да припремите било које друго летачко ткање.

10. Дуриан

дуриан

ИИМ Хафиз / флицкр

Не само да је ово најснажније воће на свету (мислите да је гњечљао месо или смеће), већ је и најатрактивније – и изнутра и изнутра. Цела, подсећа на велико јаје. Када се на половини откупи половина уља, откривено је, што је жућкасто и желатинасто, изгледајући донекле одговарајуће као јаја. Многи верују да има сјајан укус који има укус кремовитог сира.

Добавить комментарий

*

+ 72 = 74