Зашто никада не наручите смеђу сусху од риже?

Смеђени пиринач је дуго похваљен као здравија алтернатива бијелом пиринчу. Али то никада није било баш укусно – посебно када је реч о суши. А сада имамо коначно научни доказ да подржимо наше окусе.

Према мишљењу Мицхелиновог кухара, стварање идеалног сусхи ролета значи балансирање укуса и текстуре сваког састојка, од пиринча и рибе до поврћа и сосова. НПР извештава да постоје два хемијска разлога који објашњавају зашто су браон пиринач сусхи розе подпар у категоријама укуса и текстура.

Пошто садржи велике количине влакана и других хранљивих састојака, смеђи пиринач има укус превише земљаног и завршава превладавајући осјетљиве, нијансиране укусе сусхи-граде рибе попут туњевине и лососа.

Што се тиче текстуре, смеђи пиринач је нижи у амилопектинском скробу од бијелог пиринча са краћим зрном, што значи да остаје много чвршћи и након што се кува. Ово очигледно није пожељно.

“Браон и дугогодишњи риж су катастрофа за суши”, рекао је Оле Моуритсен, биофизичар на Универзитету у Јужној Данској. “Ако користите браон пиринач, риба је нестала и смеђи пиринач је још увек жвао, жвакао и жвакао.”

слика

У међувремену, многи Американци настављају да поручују браон пиринчеве пиле као паметнија опција исхране. Међутим, други тврде да је једино пуњење које може издржати јако зрно темпура-пржени шкампи умијешани у зачињеном мају, тиме уништавајући све здравствене предности. Избор је ваш, иако је тешко изнијети изговор да се све дође на бели пиринач – барем у овом случају.

Пратите Делисх он инстаграм.

Добавить комментарий

*

51 − 45 =